Тернопільська міліція і податківці залякують перевізників, щоб не везли опозицію до Києва

Поділитися
Делегацію Тернопільської «Нашої України» не пускають до Києва на з’їзд. Про це заявив голова обласної організації партії Петро Мандзій, повідомила прес-служба партії.

За його словами, в ніч з 26 на 27 квітня на виїзді з Тернополя на посту ДАІ був зупинений автобус із 46 делегатами, які прямували на з’їзд до Києва. Серед делегатів було 4 депутати обласної ради на 10 депутатів районних рад.

«Міліціонери завели водія автобуса у приміщення посту ДАІ і утримували там протягом 30 хвилин, залякуючи його. Паралельно з цим власника транспортної фірми, яка здійснювала перевезення, о 1 годині ночі викликали до керівництва району «для профілактичної бесіди. Більше того, вже сьогодні зранку його викликають в обласну податкову адміністрацію для продовження бесіди», – розповів Мандзій.

Після втручання депутатів обласної ради представники ДАІ випустили водія, однак той під впливом тиску міліції їхати далі відмовився.

«Частина делегатів все-таки добереться на з’їзд іншими видами транспорту, однак основна частина Тернопільської делегації через перешкоджання міліції не зможе взяти участь у з’їзді», – додав голова обласної «Нашої України».

Подібна ситуація трапилася з Чернівецькою делегацією. Автобус на Театральній площі міста перед виїздом затримали представники ДАІ на півтори години, а згодом заборонили їхати взагалі.

Як повідомлялось, 27 квітня, партія «Наша Україна» планує провести свій з’їзд під стінами Верховної Ради.

Причиною зупинки автобуса із делегацією Тернопільської «Нашої України», яка прямувала до Києва на з’їзд, у міліції називають перевірку всіх пасажирських автобусів у нічний час. Про це повідомив кореспонденту Тижня начальник прес-служби УМВС України в Тернопільській області Петро Колісник.

«Наказом МВС та Міністерства транспорту та зв’язку України від 10 січня 2006 року заборонені пасажирські перевезення з 22 до 6 години, окрім рейсового транспорту і водіям, автобуси яких обладнані спеціальними пристроями контролю часу роботи водіїв. З’ясувавши це все, автобус був відпущений», – зазначив Колісник.

За його словами, такі перевірки в нічний час міліція проводить постійно.

Окрім цього, він зазначає, що не знає, чому водій відмовився везти делегацію далі, проте жодного тиску на водія з боку працівників ДАІ не було.

«Це ви питайте у водія, ніякого тиску на водія не було», – додав він.

Як повідомлялося раніше, голова обласної організації партії Петро Мандзій заявив, в ніч з 26 на 27 квітня на виїзді з Тернополя на посту ДАІ був зупинений автобус із 46 делегатами, які прямували на з’їзд до Києва. Після втручання депутатів обласної ради представники ДАІ випустили водія, однак той під впливом тиску міліції їхати далі відмовився.

27 квітня, партія «Наша Україна» планує провести свій з’їзд під стінами Верховної Ради.

А ввечері 14 опозиційних партій проведуть свою акцію проти «харківських угод» із Росією у столичному парку Шевченка.

Водночас, активісти мережі громадської дії «Опір» заявляють про те, що представники влади перешкоджають їм у проведенні акції протесту під Адміністрацією Президента.

А міліція погрожує учасникам мітингу «Чорноморський флот стоїть. Де дешевий газ?», який відбудеться 27 квітня в Севастополі за ініціативи регіональних організацій політичної партії «Фронт Змін».

Після різкої критики у ЗМІ губернатор Тернопільщини зайнявся … “виходками”

На Тернопіллі “ліквідація ямковості” на дорогах складає нібито 69%. А проїхати й далі не можливо