Студенти Тернопільського технічного університету готуються захищати свої наукові проекти на конкурсі «Професіонали майбутнього 2011». Можуть виграти – 25 тисяч гривень!

Поділитися

Оператор мобільного зв’язку «МТС Україна»  оголошує про початок підготовки до публічного захисту командних студентських робіт у рамках національної освітньої програми «Професіонали майбутнього 2011».

23 травня 2011 відбудеться публічний захист командних студентських робіт в рамках програми підтримки талановитих студентів «Професіонали майбутнього 2011», в якій беруть участь студенти провідних технічних вузів України.

У проекті беруть участь студенти четвертих курсів, які навчаються за спеціальністю «Телекомунікації» в 11-ти профільних вузах України:

 

  • Національному технічному університеті України «КПІ»;
  • Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій;
  • Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут»;
  • Севастопольському національному технічному університеті;
  • Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова;
  • Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара;
  • Національному університеті «Львівська політехніка»;
  • Донецькому національному технічному університеті;
  • Запорізькому національному технічному університеті;
  • Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя;
  • Таврійському національному університеті ім. В.І. Вернадського.

Шість місяців студенти старанно працювали над науковими проектами на тему, запропоновану фахівцями МТС, виходячи з актуальних завдань телекомунікаційної галузі України: «Формування технологічних ресурсів у конвергентної мережі на базі мобільного оператора для надання послуги Triple Play (передавання голосу, високошвидкісні дані, IP).

Нагадаємо, що вперше за час існування програми «Професіонали майбутнього», нагородою для кожного члена команди, яка здобуде перше місце, стане подарунок у розмірі 25 тис. гривень, який студенти зможуть витратити на подальше навчання та підвищення професійного рівня знань.

Студенти готуються захистити свої наукові проекти перед компетентною конкурсною комісією, що складається з представників вузів і спеціалістів телекомунікаційної галузі. Комісія оцінить наукові розробки команд, виходячи з інноваційності, практичного значення, логіки і архітектури проектування, а також швидкості реалізації. Крім того, в ході виступу комісія буде враховувати і презентаційні навички учасників. Переможці будуть визначені абсолютною більшістю голосів.

Публічний захист робіт розпочнеться о 9.30 23 травня 2011 за адресою: Київ, вул. Солом’янська, 7, Конференц-зал Державного Університету Інформаційно-Комунікаційних Технологій. Урочисте оголошення переможців конкурсу відбудеться о 15.30 відразу після закінчення захисту.

Про освітню програму «Професіонали майбутнього»

Програма «Професіонали майбутнього» п’ятий рік поспіль проходить за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства інфраструктури Україні. Це перша довгострокова програма підтримки студентів, об’єднуюча освіту, практичний досвід, стипендії від МТС і можливість пройти стажування в МТС.
Вперше програма «Професіонали майбутнього» була реалізована в 2006 році. Вона була успішно проведена у восьми профільних вузах України та викликала жвавий інтерес серед учасників. Щорічно склад учасників розширюється. У цьому році захищати свої наукові розробки в Київ приїдуть команди 11-ти провідних технічних вузів Києва, Севастополя, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Донецька, Львова, Запоріжжя, Тернополя та Сімферополя.
Програма «Професіонали майбутнього» – це конкурс серед студентів 4-го курсу, які вивчають телекомунікаційні технології. Кожен вуз-учасник формує команду з п’яти студентів, яка під керівництвом куратора розробляє задану тему.
За умовами конкурсу тема визначається технічними фахівцями МТС, виходячи з реальних завдань оператора мобільного зв’язку, з урахуванням новітніх світових тенденцій розвитку телекомунікаційної сфери. Тобто перед студентами ставляться реальні технічні завдання мобільного ринку.
Таким чином, програма «Професіонали майбутнього» об’єднує кращу теоретичну освіту і рішення конкретних практичних завдань телекомунікаційної галузі.
Програма поділяється на відбірковий і конкурсний етапи. За результатами відбіркового етапу кожен вуз формує команду, яка впродовж конкурсного етапу працює над спільним науковим проектом на актуальну для сектора телекомунікацій тему.
Усі студенти, які працюють над спільним проектом, отримують стипендії від компанії МТС у розмірі 700 грн. в місяць. Кульмінацією конкурсу є публічний захист проектів перед конкурсною комісією.
Досвід програми підтримки студентів «Професіонали майбутнього» послужив основою для створення проекту «Міжкорпоративний Університет», який був ініційований компанією МТС наприкінці 2008 року.
Міжкорпоративний Університет – це перший в Україні партнерський проект у галузі освіти, який об’єднав найбільших роботодавців і провідні вищі навчальні заклади:: «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Київська Інвестиційна Група» і «Вімм-Білль-Данн Україна», Київський національний університет ім.Т.Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» і Національний університет «Києво-Могилянська академія».
Проект здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Проект орієнтований на довгострокову перспективу і має на увазі інтеграцію унікальних практичних знань і досвіду компаній у процес підготовки майбутніх фахівців.
C 2009 по 2010 рік понад 400 осіб пройшли первинний відбір для зарахування до групи навчання МКУ. Пройшли навчання 3 групи слухачів загальною чисельністю 39 студентів. Студенти отримали нові навички та знання, затребувані в бізнесі, пройшли стажування на первинних посадах у підрозділах закупівель, продажів, маркетингу, юридичному, IT, логістики, HR і фінансів компаній-учасниць проекту, підвищивши свою конкурентоспроможність на ринку праці. Як результат, частина випускників МКУ отримали роботу в «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Альфа-банк» і в інших провідних українських і міжнародних компаніях.
В 2010 році Міжкорпоративний Університет (МКУ) почав з розширення географії співробітництва. У лютому МКУ став членом двох провідних міжнародних асоціації – Всесвітньої асоціації спільного освіти (World Association for Cooperative Education, WACE) та Європейської асоціації міжнародної освіти (European Association for International Education, EAIE). Діяльність цих асоціацій спрямована на розвиток програм навчання, які формують у студентів вузів затребувані на ринку праці вміння і навички, що збільшує можливість працевлаштування випускників.
У 2010 році у МКУ з’явився новий партнер – компанія TZ-Partners – один з лідерів на українському ринку у сфері управління людськими ресурсами. Завдання TZ-Partners – виявлення індивідуальних здібностей і талантів студентів за допомогою сучасних методик, розроблених компанією Success Insights. Консультанти TZ-Partners оцінюють потенціал та здібності майбутніх слухачів МКУ на етапі відбору.
Інноваційність та практична спрямованість МКУ і його учасників були відзначені першим місцем на Національному конкурсі бізнес-кейсів з Корпоративної Соціальної Відповідальності (КСВ), що проводився Центром Розвитку КСВ в Києві в листопаді 2010 року. Проект МКУ став кращим серед 37 бізнес-кейсів українських та міжнародних компаній, отримавши найвищі оцінки за такими критеріями, як інноваційність рішення, практична значущість, реалізація рішення, а також соціально-економічні результати для компаній і для України.

Обласний центр стає одним великим сміттєзвалищем

Тернопільські артилеристи поборються за звання найкращих у Збройних Силах України з фізичної підготовки