Тернопільські артилеристи поборються за звання найкращих у Збройних Силах України з фізичної підготовки

Поділитися

Сьогодні, 19 травня, у рамках проведення 19-го Огляду на кращу організацію фізичної підготовки та спортивно-масової роботи в Збройних Силах України у військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що на Тернопільщині розпочалася перевірка стану фізичної підготовки.

До участі в перевірці за умовами огляду залучено управління бригади, всі командири дивізіонів, батарей, рот і взводів, а також 30 % сержантського та рядового складу від списочної чисельності.

Перевірку проводить комісія Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ (сил) Збройних Сил України на чолі з полковником Олексієм Косицею.

За традицією, заходи 19-го Огляду на кращу організацію фізичної підготовки та спортивно масової роботи у військовій частині розпочалися з підняття Державного прапора та урочистого мітингу.

Полковник Олексій Косиця під час виступу перед особовим складом артилерійської бригади зазначив, що від фізичної підготовки кожного військовослужбовця залежить його спроможність відповідати вимогам, які сьогодні висуваються перед ним.

– Фізична підготовка є невід’ємною частиною фахового рівня кожного військовослужбовця, – підкреслив полковник Олексій Косиця.

Виступ офіцера Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ (сил) Збройних Сил України підтримала начальник управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Леся Серетна.

– Обласна державна адміністрація уважно відслідковує процеси, що відбуваються у військових частинах, які дислокуються на території області. За підсумками огляду кращих військовослужбовців артилерійської бригади від облдержадміністрації буде заохочено екскурсійною поїздкою до Збаразького замку, щоби, особливо молоді солдати, більше дізналися про історію Тернопільського краю, – зазначила Леся Серетна.

У ході огляду на кращу організацію фізичної підготовки, який триватиме у артилерійській бригаді впродовж трьох днів військовослужбовці виконають вправи з бігу на 100 і 3000 метрів та підтягування на перекладині. Крім того, в останній день огляду артилеристи підтверджуватимуть спортивні розряди з бігу на 400м, 1, 3, 5 км, гирьового спорту (двоборство гирі 24 кг), подолання смуги перешкод та метання гранати на дальність.

Результати огляду визначатимуться за станом фізичної підготовленості особового складу та виконанням спортивних розрядів.

Загалом цьогоріч в огляді на кращу організацію фізичної підготовки та спортивно-масової роботи в Збройних Силах України окрім Тернопільської артилерійської бригади бере участь ще 13 військових частин української армії.

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора

Студенти Тернопільського технічного університету готуються захищати свої наукові проекти на конкурсі «Професіонали майбутнього 2011». Можуть виграти – 25 тисяч гривень!

Тернополяни мріють працювати в компанії «Київстар», яка збільшила зарплати працівникам настільки, що тепер середня заробітна плата в компанії перевищує середній рівень по Україні майже на 6 тисяч гривень