16-17 липня 2011 року у Марійському духовному відпустовому центрі в с. Зарваниця Теребовлянського району відбудеться Всеукраїнська проща

Поділитися

Про усестороннє сприяння її проведенню голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда підписав розпорядження

У документі йдеться:

1. З метою сприяння паломницькому рухові до однієї з найбільших релігійних святинь України та забезпечення  там належного  громадського порядку рекомендувати:

1.1. Районним, сільським радам провести заходи з наведення належного стану благоустрою у населених пунктах, прилеглих до                    с. Зарваниця Теребовлянського району.

1.2. Тернопільській міській, районним радам у разі необхідності утворити  організаційні комітети з метою забезпечення  належної організації  та проведення Всеукраїнської прощі, включивши  до   їх   складу   представників  громадськості.

1.3. Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області забезпечити належний громадських порядок, безпеку руху транспорту і пішоходів, а управлінню Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області – пожежну безпеку під час проведення Всеукраїнської прощі.

1.4. Головному управлінню охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації:

– провести необхідні санітарно-епідеміологічні заходи та  встановити чергування медичних постів у с. Зарваниця Теребовлянського району;

– забезпечити супровід піших колон прочан з Тернополя до                    с. Зарваниця автомобілями швидкої медичної допомоги;

– передбачити наявність необхідних медикаментів у фельдшерсько-акушерських пунктах сіл на шляху руху прочан, а також у селі Зарваниця.

2. Взяти до відома, що рішенням Тернопільської обласної ради від 16 червня 2011 року №1199 «Про заборону продажу алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі окремих населених пунктів Тернопільської області під час проведення Всеукраїнської та молодіжної прощі до Марійського духовного відпустового центру с. Зарваниця» визначеним районним, селищним та сільським радам рекомендовано розглянути питання про заборону продажу алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі відповідних населених пунктів у період з 15 по 17 липня 2011 року.

3..Рекомендувати Тернопільській обласній державній телерадіокомпанії, редакціям газет «Свобода», «Тернопіль вечірній», районних газет та районного радіомовлення забезпечити  широке   висвітлення   у   засобах   масової інформації області Всеукраїнської прощі.

4. Контроль за виконанням розпорядження доручити заступнику голови Тернопільської обласної ради Боберському О.В.


На Тернопіллі будуть змагатись біатлоністи

29 червня на засіданні вченої ради ТНТУ ім.І.Пулюя відбулось урочисте нагородження кращих працівників університету