Народні депутати України Голуб та Царьков не тільки порушили законні вимоги ст. 20 Конституції України та Кримінального кодексу України щодо поваги до державної символіки, а також допустили висловлювання, які можуть розцінюватись як заклики до міжнаціональної ворожнечі

Поділитися

Генеральному прокурору України

ПШОНЦІ В.П.

 

Голові Служби безпеки України

ХОРОШКОВСЬКОМУ В.І.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

Шановний Вікторе Павловичу!

20.06.2011 року народні депутати України від Комуністичної партії Царьков Є.І. та Голуб О.В. коментуючи рішення Конституційного Суду України від  17.06.2011 р. № 6-рп/2011-1  щодо   офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1, 2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» у газеті  «Комерсант-Україна» проявили зневагу до державних символів України. Критикуючи зазначене рішення КСУ вони дозволили собі негідні висловлювання щодо державного прапора та герба України.

Відповідні цитати миттєво поповнили Інтернет середовище. Більше того, новини з відповідними негативними оцінками національної символіки України були розміщенні й на іноземних веб-сайтах. Таким чином, названі народні депутати України не тільки порушили законні вимоги ст. 20 Конституції України та Кримінального кодексу України щодо поваги до державної символіки, а також допустили висловлювання, які можуть розцінюватись як заклики до міжнаціональної ворожнечі, зокрема «бандеровская собачатина» та ін.

Цими висловлюваннями принижено честь та гідність значної частини громадян України, а також міжнародний авторитет нашої держави.

Варто зазначити, що це далеко непоодинокі заяви антиукраїнського змісту цих народних депутатів України. Їх діяльність щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі та конфліктів є усвідомленою, системною та цілеспрямованою.

Прикриваючись депутатськими мандатами, вони ганьблять  честь і звання  народного депутата України.

Зважаючи на все вищезазначене, звертаюсь до Вас, шановний Вікторе Павловичу, з проханням негайно вивчити це питання, дати правову оцінку висловлюванням НДУ Голуба О.В. та Царькова Є.І., а також вжити всіх необхідних заходів для притягнення до відповідальності винних осіб.

Додатки: на 1 арк.

З повагою,

народний депутат України

голова підкомітету з питань

інформаційної безпеки

Комітету Верховної Ради України

з питань національної безпеки і оборони                           Іван СТОЙКО

Звернення

Тролейбус №5 відтепер заїжджатиме і на ринок

Олександр Смик розповів таку правду, яку у Тернополі не чули давно