У “Лісовій казці” діти обирали професії

Поділитися

Діти, які відпочивають в оздоровчому таборі «Лісова казка», що у с. Борщівка Лановецького району, мали добру нагоду помандрувати світом професій, обрати у свою майбутню професійну дорогу, порадитись зі спеціалістами про її вибір, взяти участь у профорієнтаційних іграх та конкурсі малюнка, пройти профдіагностичне обстеження. Таку можливість їм надали фахівці районного центру зайнятості, які завітали у табір зі спеціально оснащеним транспортним засобом «Мобільний центр зайнятості».

– Вибір професії – справа не з легких. Зробити його потрібно виважено та усвідомлено, маючи якнайбільше інформації про різні види трудової діяльності, професії, які користуються попитом у роботодавців, а також про свої нахили та здібності, – звернулась до дітей головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Людмила Коломійчук.

Фахівці служби зайнятості розповіли вихованцям табору про особливості різноманітних професій, зокрема, робітничі, які потрібні на ринку праці України; ознайомили з правилами вибору майбутнього трудового шляху; організували профорієнтаційні ігри та вправи.

Найбільше школярів зацікавила гра «Хто потрібен нашому місту», під час якої вони, будуючи уявне місто, вирішували які професії йому потрібні, аби воно ефективно розвивалось.

Активну участь діти взяли й у грі «Відгадай професію». Найобізнанішими виявились Дмитро Виник та Павло Боровик, які відгадали всі запропоновані загадки.

Свої фантазію та вміння малювати діти виявили під час конкурсу малюнків «Ким я хочу бути». Кольоровою крейдою на одній з алей табору юні художники зобразили професії своїх мрій. Переможцями цього конкурсу стали Діана Процюк та Валерій Довгалюк.

Усі призери конкурсів отримали у подарунок від служби зайнятості профорієнтаційні ділові щоденники.

На завершення заходу діти пройшли профдіагностичне тестування на виявлення схильностей до того чи іншого виду трудової діяльності. Головний спеціаліст відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Людмила Федунчик допомогла учасникам тестування розібратися з його результатами, порадила обрати ті професії, до яких є найбільший нахил та які користуються попитом на ринку праці, спонукала школярів до формування професійно необхідних якостей.

– Спеціалісти центру зайнятості визначили, що у мене є схильності до професій типу людина-людина, – поділився враженнями вихованець «Лісової казки» Іван Луцик. – Я хочу бути продавцем, як мої батьки – вони ведуть бізнес у торгівлі. Мені дуже сподобалися рольові ігри, конкурс малюнка, тестування, а також цікаво було почитати про різні професії з буклетів, папок і довідників.

Загалом у заході взяли участь майже півсотні школярів, для яких, сподіваємося, запитання: «Ким бути?» уже не викликатиме особливих труднощів.

До П’ятнадцятиріччя Конституції України пройде ІІІ Всеукраїнський Форум молодих юристів України

«Київстар» відкрив двері для дітей співробітників у Тернополі. І не тільки…