У Підволочиську говорили про роботу

Поділитися

У Підволочиському районному центрі зайнятості відбулися 2 семінари «Тренінг особистісного росту» і «Тренінг життєвих та професійних досягнень» для безробітних, об’єднані спільною метою – підвищення рівня життєвих та професійних досягнень учасників тренінгу, вдосконалення особистісних та професійних якостей, підвищення самооцінки, формування та розвиток мотивації досягнень.

– Особистісний ріст є передумовою успішної адаптації людини у сучасному динамічному світі, тому знання основних механізмів саморозвитку, самодисципліни, розуміння суті своєї особистості допомагає людині уникнути внутрішніх конфліктів, додає впевненості, сприяє формуванню активної життєвої позиції, – зазначила тренер консалтингової фірми ТзОв «АнДар Сервіс» Світлана Малярська. – Високий рівень життєвих та професійних досягнень вимагає від людини мобілізації зусиль, підвищення рівня професіоналізму, тому високомотивовані особистості виявляють значні вольові зусилля у своїй діяльності і досягають кращих професійних результатів.

Під час згаданих заходів безробітні аналізували періоди особистісного розвитку; брали активну участь у рольових іграх, які сприяють розвитку комунікативних навичок та позитивного мислення; визначали перспективні можливі цілі та провідні професійно важливі якості, використовуючи різні методи роботи: анкетування, самодіагностику, індивідуальну та групову роботу, «мозковий штурм», групову дискусію.

Григорій Старушко, учасник обох тренінгів, відповідаючи на запитання анкети, написав: «Людина, прагнучи реалізувати себе у суспільному житті чи у професійній діяльності, найперше повинна пізнати себе: свої бажання, проблеми, можливості, мету, а тоді починати активну діяльність. Для того, щоб досягти успіху і змінити своє життя на краще, інколи потрібно змінити власний спосіб життя та звички. Ідучи до мети, людина повинна застосовувати власний та переймати успішний досвід оточуючих».

Учасниці тренінгів Олександрі Колісник запам’яталися поради щодо саморозвитку особистості: займатися улюбленою справою, на шляху до мети бути готовою до затрат часу і сил, цей шлях потрібно розділити на кілька етапів, у момент «слабкості духу» згадувати позитивні відгуки про успіхи у діяльності, обов’язково приділяти час сім’ї, батькам, дітям, коханим та відпочинку у родинному колі.

 

 

У Чорткові говорили про престиж робітничих професій: закономірно, що задарма ніхто не хоче працювати

Екс-дружина настільки ревнувала колишнього чоловіка, що замовила не тільки його, але й нову дружину і тестя