Заява політичної партії «Українська платформа» щодо посилення переслідувань представників опозиції (Тимошенко Ю. В.)

Поділитися

Влада не втомлюється зомбувати суспільство розмовами про проведення реформ та рішучу боротьбу з корупцією, забуваючи при цьому, що успіх реформування в будь-якій сфері суспільного життя залежить, в першу чергу, від довіри народу до всіх починань високо посадовців. Але яка довіра може бути до влади, яка нищить основи власної держави, руйнуючи національну культуру та свідомість, нехтує економічними інтересами країни та її громадян.

Зрештою, як вірити в переможні звіти і вихваляння влади, якщо ціни зростають, з роботою все важче, а пересічні українці живуть все бідніше?

Розуміючи найбільш визначальні проблеми українського суспільства, політична партія «Українська платформа» послідовно виступає за боротьбу з корупцією, казнокрадством та зловживанням службовим становищем. Це повинна бути справжня боротьба, основою якої виступатиме політична воля найвищого керівництва країни, а не антикорупційна кампанійщина для окозамилювання. Однак політична воля президента Януковича та його оточення спрямована зовсім в інше русло – збудувати диктаторський режим з метою подальшого пограбування країни. Бо всі так звані «реформи» в цьому і полягають: судова – щоб підпорядкувати судову систему виконавчій владі, адміністративна – щоб розставити на керівні посади представників донецького клану, збільшивши при цьому витрати на них, податкова і пенсійна – щоб вирішити найпекучіші соціально-економічні питання за рахунок простих людей.

Самі ж владоможці з «сім’ями» зовсім не збираються відмовлятись від казнокрадства, корупції та дерибану. Адже «відкати» для чиновників по Євро-2012 досягли уже 60 %, не припиняється прихватизація привабливих підприємств – заводів, обленерго, на черзі «дерибан» найбільшого національного багатства – землі. На фоні корупційно-злодійської вакханалії, яка відбувається в державі, так звані справи проти представників опозиції є, по суті, політичним фарсом, «мильною опереткою» для суспільства. Владі слід пам’ятати, що «мильні оперети», як і мильні бульбашки, – недовговічні. Народ вже дав оцінку її діяльності в соціологічних опитуваннях, згідно з якими рейтинги правлячих осіб та їх політичної сили різко знижуються. Не допомагають ні медійні шоу, ні рознарядки на державні установи про обов’язковий набір в Партію регіонів. Історія вчить, що не допоможуть, – на момент падіння режиму Чаушеску кожен четвертий (!) румун був членом Компартії Румунії. Проте самого диктатора і правлячий режим це не врятувало.

Задекларована раніше позиція політичної партії «Українська платформа» залишається незмінною – негайно припинити переслідування всіх опонентів діючої влади, змінити для опозиціонерів утримання під вартою на інший запобіжний захід, забезпечити неупереджений і справедливий розгляд порушених кримінальних справ, розпочати реальну боротьбу з корупцією починаючи зі своїх лав, провести справжні реформи.

Партія «Українська платформа» готова до співпраці та об’єднання з іншими патріотичними силами, виходячи, в першу чергу, зі спільних світоглядних позицій, основних принципів політичної та партійної діяльності, першочергових кроків та поведінки в разі перебування у владних структурах. Ми переконані, що саме такий підхід, а не вождистсько-авторитарний характер діяльності, дозволить об’єднати опозицію та отримати необхідний кредит народної довіри.

Устечко – центр водного туризму Тернопілля

Інтернет-реклама в Україні виросте на 38% в 2011 році