Голова тернопільської облради “без краватки”

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда прийняв запрошення взяти участь у «Зустрічі без краватки», де невимушено та щиро мав нагоду поспілкуватися із молоддю міста, почути їхні думки та відповісти на запитання. Учасників зустрічі цікавили і життєвий шлях очільника обласної ради, і його погляди на глобальні події, переконання, кар»єра,  родинні відносини, складність роботи голови найвищого представницького органу Тернопілля та навіть музичні та книжкові вподобання.

– Я народився та навчався у російськомовному Бердянську. Любові до пізнання українських мови, історії, традицій я завдячую своїй учительці української мови. Саме завдяки їй ми вперше у Бердянську організували вертеп – вишукували книжки про Різдво, вивчали колядки, ходили, співали. Згодом у Києві я познайомився із львів»янами – тоді і вирішив, що навчатимуся лише у цьому місті, де розпочиналася українська революція. Там були мої перші мітинги, страйки, пікетування, виїзди на Київ… У той час разом із побратимами – членами руху “За перебудову” – встановлював на міській раді Бердянська синьо-жовтий прапор”, – розповів Олексій Кайда.

Очільник обласної ради зазначив, що Тернопільщина для нього уже є рідною. «Це унікальний край, тут живуть прекрасні, талановиті й надзвичайно щирі люди”, – сказав Олексій Кайда.

Відповідаючи на запитання щодо політичної діяльності, голова обласної ради зазначив:

– Я є членом “Свободи” уже 18 років і пишаюся цим. 14 вересня  1993 року я вступив до партії. “Свобода” – політична сила, яка 20 років не міняла своїх поглядів, тому не зазнала розколу.

Олексій Кайда розповів присутнім, що зараз дочитує роман „Чорний Ворон” Шкляра, любить детективи. Читати почав з восьмого класу – до того зацікавленості книжками не було, зате згодом перечитав усе, що було вдома. А останніми роками, завдяки сину Богодару, перечитав усього Гаррі Потера.

Олексій Кайда також розповів тернополянам про напружений графік роботи, про ті проблеми, які доводиться вирішувати голові обласної ради, про політичні реалії в Україні.

Головного нардепа-регіонала з Тернопільщини переграв губернатор Хоптян?

Допоможіть розібрати старовинну церкву