У Борщові соцзахист не захищає бюджетну копійку

Поділитися

КРВ в Борщівському районі проведено планову ревізію фінансово – господарської діяльності Мельнице-Подільського обласного  комунального дитячого будинку-інтернату.

Ревізією встановлено ряд фінансових порушень та порушення у веденні бухгалтерського обліку. Так при виході у відпустку педагогічних працівників не проводилось нарахування та виплата допомоги на оздоровлення, що призвело до недоотримання ними грошових коштів в загальній сумі  понад 21 тис. грн.  Також ревізією нарахування заробітної плати за дні перебування працівників у службових відрядженнях встановлено, що бухгалтерією не проводився  розрахунок середньої заробітної плати за два попередні місяці роботи, внаслідок чого працівникам недораховано 443 грн.

Мали місце факти покриття видатків спеціального фонду за рахунок коштів загального фонду кошторису на суму  більше 21тис. грн.

У ході ревізії, з метою організації фактичного контролю за збереженням матеріальних цінностей проведено їх інвентаризацію, якою встановлено нестачу металобрухту на суму 287 грн.

Вибірковою перевіркою видачі продуктів виявлено, що  внаслідок зайвого їх списання будинку-інтернату нанесено матеріальної шкоди  на суму 165 грн.

Встановлено низку  інших порушень фінансової дисципліни на суму  більше  66 тисяч гривень.

За наслідками проведеної ревізії проінформовано прокуратуру  Борщівського району, повідомили “Про все” у    прес-службі  КРУ в  Тернопільській області

 

У Тернополі нова ініціатива – «Файне місто»

17 вересня Микола Томенко розповість про легендарний Збаразький замок, що на Тернопільщині