Тернопільські правоохоронці виховують дітей побиттям?

Поділитися

Учнів інтернату на перевиховання відправляють в психлікарню.

На Тернопільщині розгорається скандал навколо знущань над вихованцями будинку-інтернату. Вихованці інтернату розповіли, як їх “виховують” праскою, б’ють і принижують.

Розправа в кабінеті директора

Скарги ігнорують, мовляв, чого не наговорять розумово відсталі. Перевіряючі вірять більше керівництву закладу, ніж дітям. Каральні “виховні години” за участю міліції, кажуть інтернатівці, звичайно відбуваються в директорському кабінеті. Директор виходить, а міліціонер залишається.

“У плечі бив, в ноги бив, копав. Як мене штовхнув в ногу, то у мене нога боліла два дні. Я не міг на цю ногу навіть ходити”, – розповів вихованець інтернату Олександр Писаренко.

За милосердя звільняють

Колишню працівницю Мельниця-Подільського дитячого будинку Лідію Пенькало рік тому звільнили. Точніше, каже жінка, потрапила під скорочення, тому що стала на захист дитини, якого жорстоко побили. “Керівництво доклало руку до того, що в мене в групі у дитини був струс мозку. Коли я рано прийшла, то можна сказати, що він був у критичному стані, він не говорив, він весь роздувся”.

Жінка теж підтверджує, що міліціонери в цей заклад часті гості. “Тільки чуть-то завинив – викликають з дитячої кімнати міліції. Я взагалі вважаю, що дитяча кімната міліції не повинна навіть ногою вступати в цей дитячий будинок, тому що це хворі діти”, – переконана пані Лідія.

Депутати все знають

Депутати обласної ради нещодавно оприлюднили фотографії хлопчика, якого нібито один з вихователів обпік праскою. “Він мене взяв, скрутив мені руки, поклав мене на живіт. Він доклав мені праска, я кричу, він не чує”, – розповідає вихованець інтернату Саша Панацюк.

Ніхто нікого не бив

Педагог Віктор Ткач навідріз заперечує свою причетність. Каже, хлопець обпікся про обігрівач. “Я гарантую, що це не так, і у нас є всі пояснення. Мені було самої дивно, звідки така, як можна так зімітувати фотографію. От у нас є пояснення, що помазали зубною пастою, сфотографували на телефон”, – запевняє директор Мельниця -Подільського інтернату Галина Ціпівнік

news.tochka.net

Розшукуються бажаючі відвідати Європейський Союз

Катування та жорстоке поводження в українській міліції. Підсумки 2011 року: як на Тернопільщині не виявили жодної злочинної орггрупи