У Тернополі б’ють на сполох щодо ситуації, яка склалась навколо відмов від новонароджених дітей

Поділитися

24 лютого 2012 року  в Тернопільському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся семінар  „Шляхи запобігання ранньому соціальному сирітству та надання допомоги жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах, та мали намір відмовитися від новонародженої дитини”.   

У заході  взяли участь  керівник центру планування сім’ї Тернопільського обласного клінічного перинатального центру „Мати і дитина”, акушер-гінеколог Тернопільської міської комунальної лікарні №2, головний спеціаліст служби у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради,  головний педіатр м. Тернополя, юрист Тернопільського обласного клінічного перинатального центру „Мати і дитина”, юрисконсульт Тернопільського обласного комунального будинку дитини та спеціалісти центру.

На семінарі   обговорювалась ситуація, яка склалася в м. Тернополі щодо відмов від новонароджених дітей, піднімались питання юридичної  роботи з жінками, які  мають намір відмовитися від новонародженої дитини. Окремо розглядалось питання щодо психолого-соціальної роботи, спрямованої на запобігання відмови від новонароджених дітей та реінтеграцію дітей з будинків дитини в сімейне оточення.

Учасники семінару відмітили важливість профілактики раннього соціального сирітства, визначили шляхи попередження  відмов матерів від новонароджених дітей та виробили план спільних дій щодо порядку взаємодії Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із закладами охорони здоров’я щодо профілактики раннього соціального сирітства.

 

Невідомі особи намагались заблокувати вихід журналу “24 часа”, але журнал всерівно вийшов

Наливайченко: Перемога опозиції на виборах покладе кінець політичним репресіям