Роман Заставний про Олексія Кайду і “мажоритарні переговори”

Поділитися

Інтернет-газета «Про все» писала замітку-припущення, що Роману Заставному б’ють вікна свободівці Олексія Кайди, які нібито розвалюють КОД
Олексій Кайда віджартувався, що в УДАРі теж є хлопці спортивні.

У Кличка в Тернополі «Про все» переконували, що теж не б’ють вікон екс-меру Тернополя. Можливо, це організував сам Роман Йосипович.

Ми вирішили поспілкуватись з Романом Заставним

 

–          Романе Йосиповичу, кажуть, ви отримали потужного конкурента на виборах по Тернополю – Олексія Кайду. У минулу п’ятницю у вас були переговори за наслідками якої нібито дуже задоволена «Свобода», яка висуне 5 кандидатів у депутати. Підсумок – не домовились по висуненню єдиного кандидата від Комітету опору диктатурі.

–          Те, що ми не домовились – має чим тішитись. Але я не розумію… В п’ятницю не йшлось про жодні перемовини.  По друге – це питання ще не визначене. Третє – переможе не той, хто буде від комітету опору диктатурі,  а той, хто переможе вибори, той, хто зможе провести їх на належному рівні.

–          А інформація про те, що свободівці будуть висувати 5 кандидатів по всіх мажоритарних округах Тернопільщини відповідає дійсності?

–          Мені важко сказати. Що вони будуть робити, я б не хотів говорити про рішення, які будуть приймати інші сили. Ми ж не знаємо, які в них мотивації, які в них істинні завдання стоять в цьому виборчому процесі. Ми ж не знаємо про жодну політичну силу. Тут йде мова не лише про «Свободу». А наше завдання – це перемогти той режим, який сьогодні є в Україні. Я знаю, що ми його переможемо заручившись підтримкою не політиків, а простих людей. Я думаю, мені буде достатньо комфортно працювати на виборчому окрузі у місті Тернополі, тому що я знаю це місто, я люблю це місто, з погляду часу вже можна зробити певні висновки, яким я був керівником цього міста, відкинувши всі легенди і провокації, які були вчинені. І все. А вибори треба проводити на позитиві, а не скільки і кому. Мені є про що розказати. Я робив багато для цього міста і дальше роблю, незважаючи на посади і чим займаюсь.

–          Романе Йосиповичу, чи не можете привідкрити таємницю, які вимоги ставила Свобода, що вам ,як керівнику Фронту змін, не вдалось домовитись?

–          А чому не вдалося?

–          Так ж не має єдиного кандидата!

–          Кажу ще раз: переговорний процес не завершений. Триває. Рішення з ніякого не має. Те,  що ви кажете, що може бути 5 паралельних кандидатів – не виключаю. Ще раз наголошую – ми не знаємо які завдання і хто для кого ставить. І в якому офісі ці завдання  отримує.  Особисто я впевнений в перемозі, бо це моє місто, бо я його люблю. Ще раз на цьому наголошую. А те, що комітет не хотів висунути Олексія Петровича, то це, напевно, логічно. У першу чергу. Якщо ми патріоти,  то повинні говорити про своїх представників.

–          Так.

–          Якщо ми будемо постійно говорити наші погані, недостойні, а десь звідкілясь привозити, то хто нас поважати буде?

–          100%.

–          Хіба може чужий добре захищати? Ми маємо застереження і до своїх, які не завжди займали нормальну позицію. Але тут у нас є хоча б шанс дійсно отримати нормальну підтримку. А чужі, ми ж бачимо, що зальотні роблять. Від виборів до виборів працюють.  А ви впевнені що Олексій Петрович хоче йти на вибори?

–          Наші джерела зі Свободи стверджують, що Олексій Петрович задоволений процесом. Нібито йому поставлене таке завдання – за будь-яких обставин зірвати переговори, щоб Свобода могла висунути 5 кандидатів.

–          Якщо це так, то це буде означати кінець його політичної кар’єри. Я з повагою сьогодні ставлюсь до Олексія Петровича.  Але питання в тому, що він сьогодні займає дуже поважну посаду – голова обласної ради. Я тоді не розумію логіки його дій. Чоловік хоче себе реалізувати . Чому посада голови Тернопільської обласної ради не може дати такої можливості? Пристойна посада – найвища в органах місцевого самоврядування. Навіть, напевно, більше ближча до людей, щоб зробити щось корисного для людей, ніж народний депутат. Тому треба людям говорити що зроблено, якщо не зроблено, то чому. Треба людям відповідь давати, а не говорити про нові вибори.  Інше питання – а кому обласну раду віддамо? Ми йдемо боротися з режимом у Верховну Раду! А тут, у Тернополі, виходить  владу віддаємо  режиму. Яка ж тут логіка?   Але інформацію на рівні слухів чи домислів я не сприймаю. Це можуть бути провокації зовні, щоб пересварити, розірвати добрі стосунки, які є.  Я б не хотів особливо на них реагувати.

Кличко і к теж не б’є вікон екс-меру Тернополя

Платники податків безплатно отримають ключі електронного цифрового підпису