Депутати Тернопільської облради не можуть потрапити на невідкладний прийом до голови ОДА

Поділитися

Депутати Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» не можуть потрапити на невідкладний прийом до голови Тернопільської ОДА. З 14.00 години 5 липня і до зараз депутати перебувають у приймальні Валентина Хоптяна. Вони наголошують, що будуть чекати доти, поки голова облдержадміністрації не з’явиться на роботі.

Депутати зазначають, що хочуть з’ясувати, чому пан Хоптян постійно ігнорує сесії обласної ради, а також вони хочуть особисто вручити голові облдержадміністрації попередження про намір виселити управління ОДА з адмінбудинку обласної ради за борги (заборгованість ОДА та її управлінь станом на 1 липня перевищила 300 тисяч гривень).

Зараз депутати також намагаються поспілкуватися з заступниками голови ОДА та начальниками управлінь. Депутати звернулися до них з пропозицією підтримати звернення до Президента України та Голови Верховної Ради з приводу ухвалення антидержавного «мовного» законопроекту. На разі їм вдалось поспілкуватись із заступником з гуманітарних питань Петром Гочом, який назвав це «аферистичною затією» та кількома начальниками управлінь, які відмовились підтримати звернення.

Депутат-свободівець Володимир Стаюра також написав депутатське звернення до прокурора Тернополя та начальника управління МВС України в Тернопільській області. Він просить вжити заходів реагування та поінформувати про місце перебування голови ОДА.

«5 липня 2012 року о 14.00 я, Володимир Стаюра, депутат Тернопільської обласної ради прийшов до голови Тернопільської ОДА на невідкладний прийом. Перебуваючи під кабінетом голови ОДА з 14.00 5 липня 2012 до 10.30 години 6 липня 2012 року, я не можу потрапити на невідкладний прийом до голови облдержадміністрації», – зазначає депутат.

Володимир Стаюра додає, що згідно п.1 ст. 14 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради на  території відповідної ради має право на невідкладний прийом посадовими особами місцевих органів виконавчої влади. «Проте ні секретар голови ОДА, ні його патронатна служба не можуть повідомити про те, де перебуває Валентин Хоптян і коли я зможу здійснити гарантоване мені Законом України право на невідкладний прийом», – наголошує свободівець.

«У зв’язку з відсутністю голови виконавчої гілки влади в області та наявною загрозою дестабілізації суспільно-політичних процесів у області (ухвалення Верховною Радою України Закону «Про засади державної мовної політики») прошу вас вжити невідкладних заходів реагування щодо позбавлення мене гарантованого Законом України права на невідкладний прийом головою ОДА та поінформувати про місце перебування голови Тернопільської облдержадміністрації Хоптяна Валентина Антоновича», – йдеться у зверненні.

Прес-служба Тернопільської обласної організації

Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

 

Команда «УДАРу» потурбувалася про Чортківський замок

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області виявили зловживання при виплаті дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі