Ганьба!!! Регіонали проголосували нібито вдруге закон про мови!!!

Поділитися

У вівторок 248 депутатів остаточно проголосували “мовний” законопроект. Перед тим його раптово з голосу поставив на голосування Адам Мартинюк.

Після голосування депутат від НУНС Лілія Григорович заявила: “Вони зробили це з порушенням регламенту, розставили своїх мордоворотів, і ухвалили у другому читанні (законопроект про мови) в редакції першого читання”.

Депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий на питання журналіста “Як це називається”, відповів: “Голосуванням”.

Відповідаючи на зауваження про те, що голосування відбулося з порушенням, регіонал сказав: “Ви мене ще будете вчити голосувати. Мене обирала Партія регіонів, а не ви”.

Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду.

Пізніше вони завадили депутатам від опозиції зірвати голосування. Не зважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, віце-спікер Адам Мартинюк запустив голосування з місця cпікера Володимира Литвина.

При цьому сам Литвин на засіданні був відсутній.

Перед початком пленарного засідання в Верховну Раду приїжджав прем’єр Микола Азаров.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема «за» проголосували 190 з 194 депутатів фракції Партії регіонів. Утримався регіонал Анатолій Коржев, а депутати Сергій Харовський, Сергій Головатий та Сергій Василенко значаться як такі, що відсутні. В повному складі проголосували 25 депутатів фракції КПУ та 19 з 20 депутатів фракції Народної партії. Не голосував депутат з Народної партії Микола Рудченко. Ухвалити цей закон також допомогли два члени групи «Реформи заради майбутнього» Валерій Гацько та Євген Константинов, 10 позафракційних. Зокрема Олександр Буряк, Богдан Губський, Ігор Воротнюк, Адам Мартинюк, Сергій Осика, Валерій Писаренко, Олег Черпіцький, Валерій Шаманов, Олександр Шепелев та Олег Маліч. При цьому на сайті значиться, що також проголосувала картка Миколи Томенка.

За ухвалення цього рішення свій голос також віддав один депутат від фракції НУ-НС Ігор Палиця. Жоден депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» не проголосував за цей закон.

Всього проголосувало 248 з 364 народних депутатів.

Прокуратура Тернопільщини відреагувала на порушення житлових та майнових прав дітей

Янукович впроваджує сценарій Кремля. Заява “Батьківщини”