Наливайченко приєднався до мовного майдану біля Українського дому

Поділитися

Громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко приєднався до сотень протестуючих біля Українського дому в Києві, які виступають проти ухвалення Верховною Радою закону “Про засади державної мовної політики”.

 

Наливайченко зустрівся з комендантом табору протестувальників та  передав їм спальні килимки, воду, парасолі та речі першої необхідності.

 

У розмовах з учасниками акції протесту він засвідчив їм свою підтримку.

 

«Надія лише на громадський спротив антиукраїнським діям режиму. Влада панічно боїться народних протестів, вона зігнала сюди тисячі міліціонерів. Однак влада, яка базується на насильстві та брехні довго не втримається. Ніхто з українців немає стояти осторонь. Лише об’єднані ми захистимо свою мову та державу», – заявив Наливайченко.

Нагадаємо, акція біля Українського дому розпочалася у вівторок, 3 липня, коли кілька опозиційних депутатів Верховної Ради оголосили голодування після ухвалення парламентською більшістю закону, авторами якого є регіонали Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Згодом до депутатів долучилися протестувальники. 4 липня вони унеможливили проведення в Українському домі підсумкової прес-конференції Віктора Януковича. Кілька разів у силовий спосіб демонстрантів намагалися відтіснити від будівлі співробітники загону спецпризначення «Беркут»

 

Запрошуємо на прощу до Зарваниці

«УДАРівці» збирають підписи навіть уночі