Після акцій протесту за мешканців Великого Ходачкова взялася міліція

Поділитися

Мешканці села Великий Ходачків Тернопільського району висловлюють стурбованість через дії правоохоронців.

Як повідомили селяни, сьогодні на їхніх городах з’явилися працівники міліції. За словами людей, співробітники Козівського райвідділу МВС чинять на них тиск під приводом пошуку незаконних посівів маку. При цьому вони не пред’являють жодних документів, на підставі яких проводять ці дії, і не надають навіть пояснень. Така активність людей у погонах не на жарт злякала селян. Відтак, вони звернулися до депутата обласної ради Володимира Петровського зі скаргою на протиправні, на їх думку, дії міліції.

Намагаючись з’ясувати, що саме спричинило масову появу правоохоронців у селі, Володимир Петровський зателефонував на номер чергової частини райвідділу міліції та спецлінії «102», проте ніхто не підняв слухавку, що вже саме собою є неприпустимим. Відтак депутат змушений був звернутися в обласне управління МВС та повідомити про дії міліціонерів у Ходачкові. В управлінні запевнили, що розберуться в ситуації

А тим часом жителі села припускають, що міліція невипадково так активно взялася до «роботи» одразу після організованих ними акцій протесту.

Нагадаємо, 1 липня близько 500 мешканців Великого Ходачкова перекрили трасу державного значення Тернопіль-Стрий-Кіровоград-Знам’янка з вимогою вплинути на ситуацію з розташуванням птахокомплексу у їхньому селі, яке вони вважають незаконним та таким, що загрожує екологічним лихом. Як повідомлялося, його будує ПП «Агропродсервіс Плюс», що належить місцевому олігарху Івану Чайківському.

Селяни зазначають, що нинішні дії міліції нагадують часи війни, коли після актів непокори селян чи дій українських повстанців енкаведисти проводили каральні акції. При цьому не щадили мирних жителів, зокрема жінок та дітей.

Вони також висловлюють сподівання, що після розголосу цієї інформації міліція припинить незаконні дії. Незважаючи на активну протидію, люди мають намір і надалі відстоювати своє право на здоров’я та безпечне життя в рідному селі.

1 липня в арт-дворі Бучача грав скрипаль-віртуоз Віктор Гук з Монастириська (відео)

Голова освітянської комісії облради Віталій Шафранський: «Вступна кампанія-2012 – найсумнівніша за останні роки»