Держава дасть 64 мільйони на дорогу до приватних теплиць Фірташа

Поділитися

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 11 вересня уклало угоду з ТОВ «Автомагістраль-Південь» на проведення середнього ремонту автомобільної дороги Касперівці–Збручанське вартістю 63,44 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтувати дорогу Касперівці–Збручанське будуть на двох відрізках: км 0+000 – км 6+480 і км 6+560 – км 9+000. Тобто 8,88 км відремонтують по ціні 7,14 млн грн. за кілометр. Які саме роботи проводитимуть – невідомо, оскільки технічна документація на сайті «ВДЗ» відсутня. Роботи здійснять коштом спеціального фонду державного бюджету і закінчити мають вже до кінця цього місяця.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника». Нагальну необхідність відремонтувати дорогу пояснюють тим, що цієї осені в с.Синьків Заліщицького району відкриють тепличний комплекс. А відрізок км 0+000 – км 16+000 дороги  Касперівці–Збручанське, що веде до майбутніх теплиць, знаходиться в незадовільному стані. Ширина дороги становить менше 6 метрів, дорожнє полотно не розраховане на проїзд великогабаритного транспорту, кількість котрого суттєво зросте з відкриттям теплиць.Чому для виконання робіт обрали саме ТОВ «Автомагістраль-Південь» не пояснюється.

Як повідомлялося раніше, тепличний комплекс вартістю $100 млн у с.Синьків на будує Group DF Дмитра Фірташа.

У розслідуванні журналіста Грехема Стека повідомляється, що комплекс такої величини має коштувати близько 40 млн грн. Окрім того згідно з урядовою програмою підтримки тепличного будівництва Дмитро Фірташ може повернути до 50% вкладених грошей за рахунок держбюджету.

Разом з тим в інтерв’ю журналістам програми «Tender News» каналу ТВі Фірташ заявив, що до держави за компенсацією він не звертався, тобто теплиці є цілком приватним проектом його бізнес-групи.

«По-перше, я ще не подавав державі ніякий документ, нічого не компенсував. Для початку. По-друге, коли ми побудуємо, ми вам покажемо скільки це реально коштує. Повірте мені, що я в цьому не зацікавлений, мені воно не треба. Мені п’ять мільйонів чи десять мільйонів, це великі гроші … але це не сама ціль була цього процесу. Моя сама ціль була допомогти селу, створити щоб воно жило, і я сподіваюся, що за цим прикладом будуть робити всі», – заявив Фірташ.

Наші гроші

Сьогодні на телеканалі TV-4, під час “дебатів”, ударівець Петровський поширить компромат про “наркоділера-Чайківського”?

Наталка Михно: «Чужому навчаємось, а свого цураємось?»