Протягом січня-серпня 2012 року до податківців Тернопільщини звернувся 281 громадянин

Поділитися

До податкових органів Тернопільської області протягом 8 місяців 2012 року надійшло на розгляд 141 письмове звернення від 169 громадян, зокрема до ДПС в області надійшло 60 письмових звернень, Тернопільської ОДПІ – 46, Кременецької МДПІ – 19, Лановецького відділення Збаразької МДПІ – 5, ДПІ у Чортківському районі – 4, Заліщицького відділення Борщівської МДПІ – 3, Борщівської МДПІ – 2, Бучацької МДПІ – 1 та Козівської МДПІ – 1.

За тематикою найбільше звернень надійшло з інформуванням про ухилення від сплати податків, по питаннях, пов’язаних із проведенням контрольно-перевірочної роботи та присвоєнням реєстраційних номерів облікової картки платника податків, оподаткуванням доходів від підприємницької діяльності.

Щодо соціального стану громадян, які письмово зверталися до податкових органів області, то 26 звернень надійшло від фізичних осіб-підприємців, 15 – від пенсіонерів, 7 – від селян, 5 – від робітників, 4 – від керівників місцевих органів влади, 3 – від працівників органів ДПС та 81 – від інших категорій громадян.

Податковими органами області 133 звернення розглянуто у встановлений законом термін та надано вичерпні відповіді заявникам. Ще 8 звернень розглядаються та перевіряються викладені у них факти.

Протягом січня-серпня 2012 року посадовими особами органів ДПС Тернопільської області проведено 112 особистих прийомів громадян. Зокрема, головою ДПС в області проведено 12 особистих прийомів, заступниками голови ДПС в області – 13, керівниками підвідомчих податкових інспекцій – 28, їх заступниками – 17, іншими посадовими особами підвідомчих інспекцій – 42.

Аналіз тематики звернень громадян та питань, які порушувались під час особистих прийомів у органах ДПС області, свідчить, що громадяни найбільше цікавляться питаннями щодо оподаткування доходів від підприємницької діяльності (35 звернень), адмініструванням податку на доходи фізичних осіб (22 звернення) та податку на додану вартість (9 звернень).

Нагадуємо, що записатись на прийом до посадових осіб ДПC у Тернопільській області можна не пізніше ніж за п’ять робочих днів до календарної дати прийому, зателефонувавши за номером: (0352) 43-46-33.

 

 

Сектор забезпечення доступу до публічної інформації

та розгляду звернень громадян ДПС у Тернопільській області

У Тернополі розмістив рекламу найпривабливіший політик

Податківці Тернопільщини з початку року розглянули 43 запити на публічну інформацію