Віталій Максимов з’ясував, якої допомоги чекають від влади лікарі, вчителі, спортсмени і підприємці

Поділитися

В рамках традиційних щоденних зустрічей із виборцями, цими днями кандидат по мажоритарному округу №163 від партії «УДАР» Віталій Максимов зустрівся зі спортсменами обласної федерації волейболу, працівниками міських лікарень №№ 2 і 3, підприємцями ринків «Новий» та «Інтербуд», а також із вчителями ЗОШ №15.

Проблеми, з якими сьогодні борються ці колективи, як і всюди, пов’язані, насамперед, із нестачею коштів. Волейболісти, до прикладу, ні копійки допомоги від влади ще не отримали. «Чому гроші для реставрації нового ресторану в парку імені Т. Шевченка знайшлися, а на спорті, як завжди, зекономили?» – обурювалися спортсмени. Віталій Максимов, який усе своє життя активно займається спортом, в тому числі баскетболом і волейболом, відповів: «Як може влада підтримувати спорт, якщо вона сама ним не займається? Чи багато чиновників ви бачили на ранкових пробіжках, на спортивних майданчиках чи залах? Більшість членів нашої партії активно займаються спортом, тому партія «УДАР», очолювана всесвітньо відомим українським боксером Віталієм Кличком, ставить перед собою завдання не тільки підтримувати спортивні команди у всій Україні, а й створювати необхідну базу для фізичного виховання молоді».

Як і в кожній сучасній медичній установі, працівників лікарень хвилюють сьогодні скорочення робочих місць та відсутність необхідного обладнання й коштів на його придбання. Вчителі теж, як і в кожній тернопільській школі, ремонтують устатковують навчальні класи лише за допомоги батьків школярів, – із бюджету надходять лише копійки. Та й кому наповнювати бюджет, якщо основні платники податків – підприємці – теж опускають руки? «Щороку стає гірше і гірше, – констатували вони Віталію Максимову на ринках. – Об’єми продажу товарів постійно падають, податки і відрахування – зростають, а ще – чисельні перевірки всіх можливих контролюючих органів. Як можна працювати, вже не кажучи – заробляти, в таких умовах?»

– Кожних виборів ми обираємо до парламенту своїх представників, – резюмує Віталій Максимов. – Але як тільки вони потрапляють туди, то щезають з нашого поля зору аж до наступної виборчої кампанії. Може, вже досить помилятися і ставати на одні і ті ж граблі? Тернополяни – люди із надзвичайно розвиненим почуттям патріотизму, любові до рідного міста. І за це постійно страждають, бо кандидати активно маніпулюють цими почуттями, щоб досягнути власної мети. Подивіться на біг-борди: усі, як один, – у вишиванках, послухайте – всі вони великі «патріоти» і «націоналісти». То чому, як тільки вони потрапляють у Верховну Раду, весь патріотизм одразу закінчується? Хто хоч раз бачив їх на сесіях місцевих рад, коли затверджуються бюджети та життєво-важливі програми? Хто чув, щоб із трибуни парламенту вони захищали інтереси своїх виборців? Не заперечую, я сам завжди ходив на вибори і щиро вірив, що люди, яких ми обираємо, будуть нас захищати і допомагати. І тільки коли зрозумів, що досить розчаровуватися, вирішив сам іти до парламенту. Тому й активно зустрічаюся із людьми, вивчаю їхні проблеми, записую їхні накази для своєї майбутньої роботи. Я не йду до Верховної Ради змінювати всю країну – я лобіюватиму інтереси свого міста. Бо якщо кожен депутат у парламенті ефективно працюватиме на благо свого округу – країна зміниться сама!

Цікавляться виборці й питанням, як тривають переговори «УДАРу» із об’єднаною опозицією. Людям незрозуміло, чому КОД спочатку пропонує Віталію Кличку об’єднатися, потім звинувачує його у співпраці з владою, а зараз знову кличе за стіл переговорів.

– Початковий переговорний процес не приніс результату, бо ми з опозицією не дійшли згоди щодо визначення єдиних кандидатів на округах, – вкотре роз’яснює виборцям Віталій Максимов. – Ми хотіли, щоб їх визначала громада, а опозиціонери все вирішували у закритих київських кабінетах. «УДАР» так і не зрозумів, за яким принципом, бо як інакше пояснити, що кандидатом по Тернополю від опозиції призначили чужу нам людину – львів’янина, котрий ні проблем округу не знає, ні на своїй нинішній посаді нічого не робить?

А паралельно по округах зареєструвалися самовисуванцями члени партій, які увійшли до КОДу. То про яку узгодженість всередині опозиції можна говорити?

Коли «УДАР» визначився зі своїми кандидатами по округах, зазначивши при цьому, що у парламенті ми обов’язково об’єднаємося із опозиціонерами, наші партнери взагалі почали нас критикувати і поширювати інформацію, начебто ми – провладна партія. І паралельно – знову пропонують Віталію Кличку узгодити єдиних кандидатів на округах: залишити тих, хто на сьогодні має найвищий рейтинг. Виникає питання: де опозиція лукавить? Гадаю, конкретну відповідь ми не отримаємо ніколи.

Для опозиційних сил зараз важливо створити фундамент для майбутньої роботи в парламенті, а не втратити довіру один до одного. Ми не збираємося воювати з опозицією, як би вона не поливала нас брудом. Наш головний супротивник – Партія регіонів. Якщо всі опозиційні партії приймуть цей принцип, якщо ми будемо йти до виборця з єдиним гаслом «Жодного голосу Партії регіонів!», то у всіх нас є шанс одержати спільну перемогу.

При цьому Віталій Максимов нагадує виборцям, що всі кандидати від «УДАРу» на партійному з’їзді склали присягу «не йти в коаліцію з Партією регіонів і її сателітами за жодних обставин».

На зустрічах лунали питання і щодо партійного списку політичної сили Віталія Кличка. Адже оскільки «УДАР» позиціонує себе як нова партія, що ніколи не була при владі, то цього не можна сказати про людей, які увійшли у першу десятку списку.

– Геращенко, Пинзеник, Наливайченко – це люди, в котрих є своя позиція, якій вони ніколи не зрадять і яка повністю збігається з нашою. Так, вони люди з історією, але ця історія – позитивна. Ми обрали їх виключно за професійними ознаками. Бо новизна для нас – це новизна підходів до покращення життя країни, а не окремих особистостей, – відповів Віталій Максимов.

http://maksymov.com.ua

Нову епоху пластуни Тернополя розпочали із збору коштів на пам’ятник Пласту в Тернополі

З ініціативи Андрія Давиденка на Тернопільщині розпочався збір підписів за проведення трибуналу над комунізмом