За сумлінну сплату податків – нагороди

Поділитися

Урочистості з нагоди Дня підприємця відбулися в актовому залі Тернопільської райдержадміністрації нещодавно. У заході взяв участь заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Євген Воробець.

Звертаючись до учасників заходу, Євген Васильович зазначив: „Приватне підприємництво – важливий чинник економічного розвитку держави та зростання добробуту громадян, а підприємці – це люди, які кожен день на практиці втілюють у життя реформи, підтримують вітчизняне виробництво і є запорукою соціальної та фінансової стабільності нашої країни. Відрадно, що, незважаючи на випробування часу, нелегкі економічні умови, представники ділової спільноти знаходять шляхи покращення своєї діяльності, а це закладає надійний фундамент для подальшого соціально-економічного зростання регіону.”

Загалом, у Тернопільській об’єднаній ДПІ  перебувають на обліку 1 353 юридичних особи та 4 428 фізичних осіб-підприємців Тернопільського району. З початку року платники податків сплатили до державного бюджету 24,8 млн. грн., що на 5,6 млн. грн. більше порівняно з минулим роком. До місцевого бюджету Тернопільського району за цей період надійшло 37,7 млн. грн., що на 8,3 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Заступник начальника податкової інспекції також констатував, що податкова служба сьогодні створює сприятливі умови для розвитку підприємництва. Це, зокрема, відмова від фіскальних методів роботи та перехід до сервісної складової. Так, до кінця року продовжено мораторій на проведення фактичних перевірок, до платників єдиного податку не застосовуються штрафні санкції за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати його сум тощо. До послуг підприємців діє центр обслуговування платників податків із сучасною інфраструктурою, а також видаються безкоштовні ключі електронного цифрового підпису.

З нагоди професійного свята, вагомий внесок у розвиток підприємництва, сумлінне виконання податкових зобов’язань, високий професіоналізм Євген Воробець нагородив грамотами таких приватний підприємців: Василя Петровича Клепача, Петра Мирославовича Тригубу та Лілію Сагуківну Мерву. Він побажав їм  невичерпної енергії, натхнення, здійснення задумів, процвітання бізнесу, стабільності та добра.

Після урочистостей відбулася конференція податківців із представниками підприємництва. У ході обговорення  учасникам було доведено основні зміни податкового законодавства та ознайомлено з пріоритетними напрямками діяльності податкових органів. Самі ж підприємці схвально відгукнулися про відкритість податкової служби та  позитивно оцінили податкові сервіси.

 Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Тернопільські податківці відзначили кращих платників податків та роботодавців

Про зміну заповнення платіжних документів