Ким насправді є в.о. голови Тернопільської обласної ради С.Тарашевський ? (продовження)

Поділитися
Петро Манзій (колишній "нашоукраїнець") з колишнім "бютівцем" Сергієм Тарашевським. Cправа - дружина С.Тарашевського - Нігора

Коли в 2009 році тодішній міський голова Роман Заставний звітував перед тернополянами, то згадував про принцип управління комунальним майном винятково на конкурсній основі, відповідно до оцінок, які затверджені незалежними експертами. Водночас Заставний наголошував на своїй заслузі в тому, що ввів підвищуючий коефіцієнт 1,3 при купівлі комунального майна. Що цікаво, згаданий коефіцієнт був «узаконений» вже після того, як здійснили приватизацію приміщень комунальної власності наближені до мера депутати Петро Мандзій (тодішній «нашоукраїнець») та Серій Тарашевський (котрий встиг перебратися в лави партії «Єдиний Центр»), котрі приватизували по кілька тисяч квадратних метрів комунального майна без застосування згаданого коефіцієнта.

В гонитві за дешевими квадратними метрами Сергій Тарашевський розсварив «Батьківщину». Під час розгляду питання про виділення земельної ділянки садового товариства «Ювілейний» фракція вирішила не голосувати за підтримку «Ровексу» Сергія Тарашевського. Однак він та його «група підтримки» прийняла інше рішення. В результаті проект ухвалили і землю та її користувачів віддали на поталу переговорів бізнесмену. Одразу ж після сесії бютівці та свободівці повідомили, що Тарашевський пропонував їм чималі суми, натомість вимагаючи підтримки його ідеї в стінах міської ради. Почалася інформаційна війна, в якій Василь Деревляний, очільник БЮТу, і Сергій Тарашевський, почали звинувачувати один одного у хабарництві.

Інформація про перипетії довкола «Ювілейного» дійшла до Верховної Ради України. На 20-му засіданні парламенту 20 лютого 2009 року народні депутати заслухали звіт Івана Деньковича, голови Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів порушення Конституції України, Земельного кодексу України, інших законів України Тернопільською міською радою. А саме невиконання нею рішень судів при відведенні, передачі, наданні у користування земельних ділянок, службових зловживань при розпорядженні об’єктами комунальної власності та бездіяльності органів прокуратури щодо порушення законодавства України в діяльності міської ради. «Якщо взяти детально і вивчити аналіз комісії, практично по земельних питаннях, по майнових питаннях фігурують одні і ті самі люди, тобто одні і ті самі депутати, це пан Тарашевський, Лило і так далі» — вводив народних обранців у курс справи Іван Денькович.

Володимир Шпак

Продовження в наступній публікації.

Ким насправді є в.о. Голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський?

Спасіння

“У 2013 році відбудеться останній осінній призов до лав Збройних Сил України”