Валентин Хоптян пояснив Свободівцям, що не може тиснути чи впливати на роботу ТВК і їм не радить

Поділитися

Як повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації, Валентин Хоптян зустрівся із депутатами Тернопільської обласної ради – представниками ВО «Свобода».

Під час зустрічі було обговорено низку питань, в тому числі й тих, що стосуються прийняття обласного бюджету, вирішення невідкладних питань пов’язаних із функціонуванням екстреної медичної допомоги, ремонтом доріг, погашення заборгованості перед обласною територіальною виборчою комісією.

 Як повідомляють джерела з адміністрації, Свободівці записалися на невідкладний прийом до губернатора, поводились пихато, нервово. Від ВО Свободи на прийомі були Володимир Стаюра, Марія Чашка, скандальновідомий свободівець Вонсяк Василь, котрий “погорів” на корупції в Бучачі та був звільнений з посади заступника Голови Бучацької райради.
Губернатор прийняв депутатів у себе в кабінеті. Разом з ним були присутні заступники та в.о.Голови облради Сергій Тарашевський.
Свободівці просили Голову ОДА розблокувати роботу ТВК, та ввести депутатів від ВО Свобода в обласну раду, на що Валентин Хоптян відповідав: “Я як Голова облдержадміністрації, згідно Конституції України не маю права втручатися чи тиснути на діяльність ТВК”.
Для мене, як Голови, так і для людей найважливіше питання – це прийняття бюджету області! Приймемо бюджет, тоді будемо вирішувати всі інші питання.

У мера Тернополя і у губернатора – ліцінзійне програмне забезпечення? А в прокурора, міліції і судах?

Публічне звернення бюджетників та громадських організацій до ВО Свобода