Трактористам доможе… ваучер?

Поділитися

Ваучер на навчання, який служба зайнятості видає людям, старшим 45 років, дає їм змогу за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від безробіття здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію. Але ваучер вигідний не тільки особі. За допомогою нього й роботодавець має можливість, спрямувавши на навчання свого працівника, отримати вже висококваліфікованого спеціаліста, з багажем нових знань, необхідних пріоритетним галузям економіки.
Саме про це й вели мову фахівці Шумського райцентру зайнятості, завітавши до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Шумськ-Агро». Директор РЦЗ Олег Штурма розповів про порядок видачі ваучерів, зауваживши, що вартість такого ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не вище, ніж 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
Працівники товариства ознайомилися із переліком професій та спеціальностей, за якими здійснюється відповідне навчання, та навчальними закладами Тернопільщини, де можна здобути омріяну освіту.
Після завершення заходу три його учасники виявили бажання отримати ваучер для підвищення кваліфікації за професією тракторист.
На фото: директор Шумського райцентру зайнятості Олег Штурма (справа) з претендентом на отримання ваучера на навчання.

В Озерній на Зборівщині прокуратура поставила на місце власника заправки

Прокуратурою поновлено права дітей-браконьєрів, незаконно притягнутих до адміністративної відповідальності