В Озерній на Зборівщині прокуратура поставила на місце власника заправки

Поділитися

Прокуратурою вжито заходів в інтересах територіальної громади у сфері земельних правовідносин   

 Прокуратурою області до господарського суду Тернопільської області направлено позов про внесення змін до укладеного між однією із сільських рад Зборівського району та суб’єктом господарювання договору, в частині розміру орендної плати за земельну ділянку

 З’ясовано, що підприємство для здійснення господарської діяльності у сфері реалізації нафтопродуктів на підставі договору оренди використовує земельну ділянку на території Озернянської сільської ради.

Ще у травня 2011 року вказаною сільською радою прийнято рішення про збільшення нормативно-грошової оцінки земель села Озерна, як це передбачено земельним законодавством України.

Про необхідність внесення змін до зазначеного договору, орган місцевого самоврядування неодноразово повідомляв орендаря.

Проте, таке повідомлення залишилося без реагування господарюючого суб’єкта.

Враховуючи, що місцевий бюджет недотримує кошти пов’язані з використанням землі, належної місцевій громаді, прокуратурою до суду скеровано позов, з вимогою внести відповідні зміни до договору оренди земельної ділянки.

 

Прокуратурою проводяться перевірки у зазначеній сфері щодо виявлення на території області аналогічних порушень земельного законодавства.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Подарунок Україні на День Незалежності – мальована історія Незалежності від Братів Капранових

Трактористам доможе… ваучер?