Прокуратура контролює розслідування за фактом загибелі людини в Тернополі

Поділитися

Прокуратура Тернополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом загибелі людини на одному з будівельних майданчиків в обласному центрі, повідомили УНН у прес-служба прокуратури Тернополя.

Під час проведення земляних робіт на одному з будівельних майданчиків в обласному центрі стався обвал ґрунту, що призвело до загибелі працівника будівельної фірми.

За цим фактом внесено інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 271 КК України (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Санкція цієї статті передбачає покарання виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Затримали посадовців, яких упіймали на хабарі у 90 тис доларів

Використання вакцин без сертифікату може призвести до дитячих смертей – експерт