На Тернопільщині завершилася остання призовна кампанія до української армії

Поділитися

Тернопільський обласний військовий комісаріат 29 листопада завершив осінню призивну кампанію 2013 року. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України у жовтні-листопаді цього року з Тернопільщини було призвано на захист Вітчизни 260 тернополян. До Збройних Сил України відправлено 100 юнаків, до внутрішніх військ МВС –140 хлопців, а 20 призовників проходитимуть службу у структурах Державної спеціальної служби транспорту.

Як зазначив начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник Тернопільського обласного військового комісара з призову підполковник Олег Денисюк процес комплектування частин та з’єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправки, а головною запорукою успішного проведення цьогорічного призову стала злагодженість дій усіх відповідальних за призов посадових осіб та нагляд громадскості.

– –Облвійськкомат продемонстрував, свою відкритість і прозорість перед суспільством. Часті візити представникив місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації на обласний збірний пункт, які об’’єктивно висвітлювали хід весняного призову яскраве тому підтвердження. Прискіплива увага з боку громадскості до військової установи безперечно йде на користь іміджу Збройних Сил України та військової служби в цілому, –– зазначив підполковник Олег Денисюк.

Офіцер також наголосив на тому, що військовий комісаріат і надалі перебуватиме у діалозі з громадскістю.

У ході проведення осінньої призовної кампанії на строкову військову службу на Тернопільщині були призвані громадяни України чоловічої статі 1988-1995 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, і які не мали права на відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його. Забезпечували весняну призовну кампанію в регіоні Тернопільська обласна та 16 районних призовних комісії.

Водночас у жовтні-листопаді було звільнено в запас з лав ЗСУ солдатів і матросів, сержантів і старшин, призваних восени минулого року, а також матросів і старшин кораблів, суден і берегових частин бойового забезпечення Військово-Морських Сил, призваних у квітні – травні 2012 року.

Цьогорічний осінній призов, як заявляло вище військово-політичне

керівництво держави, став останнім до лав Збройних Сил України. Відповідний Указ Президента України № 562/2013 “Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 році” набрав чинності 14 жовтня цього року. Відтепер українська армія комплектуватиметься виключно контрактниками. В цьому Указі, зокрема йдеться, що у наступному році призову до Збройних Сил України проводитись не буде. Навесні і восени 2014 року призов здійснюватиметься лише до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. “Призвати на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”, – йдеться в Указі глави держави.

У Тернопільському обласному військовому комісаріаті з цього приводу повідомили, що відповідний документ у них є, проте чисельність громадян України (у тому числі і тернополян), які підлягатимуть призову на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ визначає Кабінет Міністрів України. Урядова постанова має з’явиться вже на початку наступного року.

– Про конкретні цифри призовників дізнаємося десь у лютому 2014 року, – каже начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник Тернопільського обласного військового комісара з призову підполковник Олег Денисюк.

 

Василь Лабай

Західний регіональний Медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Квитки на шоу “Монті Пайтон” розкупили за 43 секунди

Скандальне будівнцтво на вулиці Острозького заборонила прокуратура