Скандальне будівнцтво на вулиці Острозького заборонила прокуратура

Поділитися

У середу містобудівні умови по вул. Острозького у Тернополі (за поданням прокуратури) було скасовано. Про це  повідомлено офіційно мешканців (лист додається).
Ще 8.11.2013р. у різні інстанції було направлено біля 25 звернень мешканців вулиці Острозького. Зміст в залежності від інстанції , – різний. Наприклад, лист в генпрокуратуру додається. Основним проханням в усіх листах є проведення відповідності замірі ДБН НА МІСЦЕВОСТІ. Схоже, тернополяни добилися правди? Міська рада визнала, що була не права. Чи ризикне підприємець подавати до суду і ганьбити своє ім’я, намагаючись порушити права тернополян?

 

Тернопільська обласна громадська організація «Тернопільські підсумки»

46023, м. Тернопіль, вул.Київська 16, кв.89, ел.адреса:tras_ter@mail.ru,  тел. 0679963258

 

Вих.№ 53  від 08.11.2013р.

Генеральному прокурору України

Пшонці Віктору Павловичу

м.Київ,

 вул. Різницька 13/15 

 

 

Скарга

Суть справи коротко: в історичній частині міста Тернополя (охоронні номери Кабміну 293М,294М) з порушенням ДБН (360-92), планується будівництво чотирьохповерхового будинку. Під знос визначено  господарські будівлі людей будинку по вул.Острозького,23. Згоди в мешканців ніхто не запитував. Згідно замірів, проведених мешканцями,  під будівництво можна виділити : мінус 2 метри (ДБН 360-92).Мешканці виступили проти.  Перший заступник прокурора Тернопільської області Банах С. – кум мера від ВО Свободи  Надала С.

Суть справи розширено:

28 лютого 2011року  Виконавчим комітетом  Тернопільської міської ради було прийнято  рішення № 254 „ Про розгляд звернення гр. Бесаги Т.Б. з питань надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки за адресою вул. Князя Острозького”, м. Тернопіль (ксерокопія додається). На підставі цього рішення видано містобудівні умови та обмеження (копія додається). Згідно документів долучених до містобудівних умов,  на земельній ділянці повинно бути розміщено чотирьохповерхову будівлю (ксерокопія додається).

22.08.2011р. інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Тернопільській області зареєструвала декларацію про початок виконання будівельних робіт від 22.08.2011р. серії ТП № 08311031055(ксерокопія додається).

Вказана земельна ділянка знаходиться в історичній частині м. Тернополя, яке згідно постанови Кабінету Міністрів України № 878 від 26 липня 2001р. включене до Списку історичних населених місць України… … охоронні номери 293М, 294М”(лист Тернопільської обласної комунальної інспекції охорони пам’яток історії та культури № 282/01-05 від 11.06.2013р )(ксерокопія додається).

Порушено:

– права мешканців сусіднього будинку (вул.Острозького 23). Згідно викопіювання (схема генплану м1:500 під № 6) господарські будівлі мешканців будинку  за адресою вул..Острозького 23,  м.Тернопіль підлягають знесенню. Жодного письмового , чи усного погодження на це громадяни не надавали (ксерокопія викопіювання додається).

 

 – Державні Будівельні Норми

1.1. Розрахунки інсоляції та освітленості відповідно до норм протипожежних вимог(ДБН 360-92**,). – документ ІЗ РОЗРАХУНКАМИ відсутній.

1.2. Документ про заміри віддалей :ДБН передбачає, що між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2-3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, а заввишки 4 поверхи і більше – 20 м. Між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків – не менше 15м.  На земельній ділянці гуртожитків слід передбачати майданчики для відпочинку, ігор та фізкультури (див. п. 3.33). – – документ ІЗ РОЗРАХУНКАМИ  відсутній.

1.3. Відповідно до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затвердженими наказом МОЗ від 19.06.96 р. No. 173 дворові території мікрорайонів повинні мати достатні розміри для забезпечення різних видів відпочинку та занять усіх груп населення (ці самі норми дублюються у Таблиці 3.2 ДБН-92**), зокрема:

– смуга завширшки 5 м  зелених насаджень, які мають оточувати будинок;

– майданчик для ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку розміром не менше 0,7кв.м/люд.;

– майданчик для занять фізкультурою та спортом розміром не менше 2 кв.м/люд.;

– майданчик для  відпочинку дорослого населення – розміром не меншого 0,1 кв.м/люд.;

– майданчик господарського призначення (сушіння білизни, чищення речей, розміщення сміттєзбірників)  з розрахунку не менше 0,3 кв.м/люд.;

– спеціального призначення (відкриті майданчики для короткочасних стоянок автомобілів) з розрахунку 0,8 кв.м/люд.-  – – документ ІЗ РОЗРАХУНКАМИ відсутній.

 

 

Згідно вказаних вище норм громадянами та представниками громадської організації проведено заміри земельної ділянки в натурі. Результати замірів виявили грубі порушення. Згідно замірів під будівництво можна виділити : мінус 2 метри.

Про ці порушення письмово, неодноразово,  рекомендованими листами повідомлялось  в усі можливі інстанції.

 

На нашезверненняприходили систематичні відписки. Реагування відсутнє.

 

Враховуючи інформацію викладену в скарзі просимо:

Вжити заходів прокурорського реагування та доручити провести контрольні заміри розмірів земельної ділянки відведеної під будівництво, на місцевості , в присутності мешканців та представників Тернопільської обласної громадської організації «Тернопільські підсумки» (тел.0679963258), в питанні відповідності дотримання ДБН, зокрема (360-92).

Додатки:

1.      Рішення Виконавчого комітету  Тернопільської міської ради № 254 від 28 лютого 2011року „ Про розгляд звернення гр. Бесаги Т.Б. з питань надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки за адресою вул. Князя Острозького” – 1 аркуш.

2.      Містобудівні умови і обмеженя забудови земельної ділянки за адресою вул. Князя Острозького”- 3 аркуші.

3.      Схема (модель) обємно просторового рішення центру здоровя на земельній ділянці за адресою вул..Князя Острозького – 1 аркуш.

4.      Ксерокопія схеми генплану м1:500 – 1 аркуш. (під № 6 господарські будівлі мешканців будинку Острозького 23, які без їх згоди підлягають знесенню. Під № 5 прибудинкова територія ОСББ вул.Острозького 23, згоди на забудову якої ніхто не надавав).

5.      Ксерокопія декларації про початок виконання будівельних робіт від 22.08.2011р. серії ТП № 08311031055 зареєстрована інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю в Тернопільській області.- 3 аркуші.

6.      Ксерокопія листа Тернопільської обласної комунальної інспекції охорони пам’яток історії та культури № 282/01-05 від 11.06.2013р.- 1 аркуш.

 

 

Голова Тернопільської обласної

громадської організації

«Тернопільські підсумки»                                 ____________             Білан Т.Б.

Якщо тернополян не можна „купити”,їх можна… засудити

***

На тернополян подав до суду будівельник, який хоче знищити їхню приватну власність

***

Мінус 2 метри, або Організоване злочинне угрупування продовжує працювати в Тернопільській міській Зраді

***

Як чиновники “крутять” мером Тернополя

***

Як чиновники Тернопільської міської ради роблять з мера … дурня

***

На Тернопільщині завершилася остання призовна кампанія до української армії

Начальника податкової інспекції викрито в отриманні 60 тисяч гривень