Недотримання дрес-коду може стати причиною звільнення

Поділитися

У разі порушення правил дрес-коду на кожного другого офісного співробітника чекають певні санкції. Це може бути офіційна догана, штраф, або навіть звільнення. Такі дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter, передає УНН.

Дуже суворо стежать за дотриманням дрес-коду в кожному десятому офісі, у випадку порушення на співробітника чекають суворі санкції: офіційна догана, штраф, або навіть звільнення. А ось в 44% компаній хоча й стежать за зовнішнім виглядом працівників, але за надто яскраву краватку, міні-спідницю або декольте карати не будуть, обмежаться зауваженням. Більше за все пощастило 45% опитаних: в компаніях, в яких вони працюють, практично не звертають уваги на зовнішній вигляд співробітників.

Але бувають і фанати. Один із наших респондентів поскаржився, що роботодавець заради виконання корпоративних правил позбавив його оплачуваної відпустки, тим самим порушивши ст. 74 КЗпП України.

Компанії, які відмовляються від дрес-коду в рамках програми нематеріальної мотивації, роблять це недаремно. В зручному одязі — краще працюється, стверджують респонденти: тільки кожному десятому офісному працівнику все одно, в чому працювати. Набагато комфортніше як для офісних співробітників (65%), так і співробітниць (52%), було би ходити на роботу в одязі вільного стилю. Жінки більш терплячі — їм простіше працювати в діловому одязі, ніж чоловікам (35% і 19% відповідно).

Більшість офісних співробітників схвалює наявність у офісах помірних вимог до дрес-коду. А ось категорично проти будь-яких вимог до зовнішнього вигляду тільки 7% респондентів, причому заважає дрес-код переважно чоловікам, у той час як жінки більш лояльні. На думку опитаних, дрес-код потрібен лише тим співробітникам, які працюють з клієнтами або бізнес-партнерами (42%). І ця думка більш поширена серед чоловіків. А в тому, що виправдані тільки деякі розумні вимоги, впевнені 39% працівниць офісів і 32% працівників.

Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 70 мільйонів доларів

***

Їхали трактори по праці дітей. Про що дбає влада міста Тернопіль?

***

Матч «Нива» – «Олімпік» покаже телеканал «Футбол»

***

У Тернополі відбудеться родинний марафон «Тату, почитай!»

***

У Тернополі вандали хочуть зірвати рок-концерт гурту Brevis?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

Керівник “Тернопільгазу” Олег Караванський згадав про аграріїв, які знищують дороги Тернопільщини

Як захистити дитину від грипу

3 млрд. грн коштів МВФ спрямовано на модернізацію ЖКГ