65% українців не мають регулярного доступу до інформації в Інтернеті

Поділитися

Більше половини мешканців України не мають регулярного доступу до інформації в Інтернеті. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту №3710 “Щодо підтримки інформатизації публічних бібліотек”, повідомляє УНН.

Як зазначається у документі, наразі одним із пріоритетних напрямків розвитку України є формування громадянського суспільства з високим рівнем освіченості, інформованості та культури.

“65% населення – більша частина мешканців України не має регулярного доступу до інформації в Інтернеті. Більшість із них – це мешканці невеликих населених пунктів, які не мають не лише необхідної техніки, але й базових навичок комп’ютерної грамотності. Особливо гостро це питання стоїть для мешканців сільських та віддалених місцевостей, які через обмежений доступ не можуть вповні реалізувати свої конституційні права та перебувають у нерівному становищі щодо ІКТ у порівнянні з жителями великих міст. 52% користувачів мережі проживають у містах з населенням понад 100 тис. чол., у містах з населенням до 100 тис. чол. – 6%, у містах з населенням до 50 тис. чол. – 23 %, у селах – 19%. Бібліотека, яка надає безкоштовний онлайн-доступ, а також кваліфіковану допомогу бібліотекаря, який може навчити громадян працювати з комп’ютером та користуватися ІКТ, сприяє подоланню цифрової нерівності в країні”, – йдеться у поясненні.

Наразі за посередництва публічних бібліотек понад 16% населення отримали доступ до ІКТ.

В цей же час, законопроектом передбачається віднести видатки на абонентну плату за послуги інтернет-зв’язку, які надаються операторами та провайдерами телекомунікацій з широкосмуговим доступом до переліку захищених видатків статті 55 Бюджетного кодексу України для публічних бібліотек.

Нагадаємо, за словами голови Комітету ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченко, сьогодні вже понад 2 тис. сучасних бібліотек надають соціально-орієнтовані послуги.

Як у Тернополі ховалися “бажаючі” поїхати на Антимайдан

***

Як нардеп з Тернопільщини памперси міняв

***

У Тернопільській обласній раді кояться дивні речі

***

Як влада Тернопільщини маніпулює коштами, а “Свобода” їй допомагає

***

Емоціі дня зі столичного “маршу мільйонів”

***

Поки в Тернополі і в Києві триває Євромайдан, місцеві чиновники “працюють”

Серійного грабіжника впіймали міліцейські патрульні

Невыполнение кредитных и финансовых обязательств