Яворівський зареєстрував у Раді постанову з вимогою про відставку М.Азарова

Поділитися

Народний депутат від фракції ВО “Батьківщина” Володимир Яворівський пропонує звернутися до Президента України Віктора Януковича з вимогою відставки прем’єр-міністра України Миколи Азарова, передає УНН.

Відповідний проект постанови № 3762 “Про звернення до Президента України Януковича В.Ф. з вимогою відставки прем’єр-міністра України Азарова М.Я.”, розміщений на сайті Верховної Ради України.

Наразі текст проекту постанови на сайті Ради відсутній.

Проте на сайті політика з’явилось звернення у якому зазначено наступне:

“Соціально-економічна ситуація, яка склалась в Україні за період діяльності Прем’єр-міністра України Азарова М.Я., викликає серйозне занепокоєння у суспільстві: підвищення цін на тарифи на житлово-комунальні послуги, продукти харчування, підвищення пенсійного віку при значно нижчому рівні середньої тривалості життя, закриття лікарень та шкіл, посилення податкового тиску, припинення виплат пільг окремим категоріям соціально-незахищенихверств населення.

Урядовці кожного дня повторюють одну і ту ж тезу про покращення життя громадян вже сьогодні, однак, фактичний стан економіки свідчить протилежне.

Про незадовільну економічну ситуацію в країні говорять також і провідні міжнародні організації. Так, за підрахунками Організації Об’єднаних Націй, за межею бідності в Україні наразі живуть четверо з п’яти українців. При цьому, за останній рік українці збідніли на 10%. Україна посідає 83-е місце у рейтингу розвитку суспільства за даними ООН, втративши за останній рік 7 позицій. У рейтингу економічної свободи, складеного Світовим банком, Українапосіла 163-ю позицію. Це найгірший показник серед країн Європи.

Практично всі задекларовані реформи нинішньої влади провалено.

Також, діючи всупереч Закону, 21 листопада 2013 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 905 “Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони”, яким призупинив процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони, і дію рішення Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. “Про підготовку до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами – членами, з іншої сторони”.

Уряд порушив статтю 19 Конституції України та перевищив свої повноваження, оскільки розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 р. № 905-р суперечить актам Президента України та законам України. Відповідно до частини 1 статті 50 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”, уряд на основі та на виконання Конституції і законів України, актів Президента України, щорічного послання Президента України до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України видає обов’язкові для виконання акти – постанови і розпорядження.

Відповідно до статті 11 Закону України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, основними засадами зовнішньої політики держави визначено забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі.

У подальшому, конкретні вказівки Кабінету Міністрів України щодо інтеграції були надані в Указі Президента України № 127/2013 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 року “Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України”.

Відтак як попередні нормативно-правові акти Верховної Ради України та Президента України є не скасованими, вони є обов’язковими до виконання Кабінетом Міністрів України, – проте Кабінет Міністрів України їх проігнорував.

Зважаючи на вищевикладене, Верховна Рада України висловлює незадовільну оцінку роботи Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. та відповідно до частини дев’ятої статті 106 Конституції України вимагає відставки Прем’єр-міністра України Азарова М.Я.”

Бережанським районом керуватиме “інопланетянин”, а Зборовом – ставленик колишнього мера

***

Як у Тернополі ховалися “бажаючі” поїхати на Антимайдан

***

Як нардеп з Тернопільщини памперси міняв

***

У Тернопільській обласній раді кояться дивні речі

***

Як влада Тернопільщини маніпулює коштами, а “Свобода” їй допомагає

***

Емоціі дня зі столичного “маршу мільйонів”

***

Поки в Тернополі і в Києві триває Євромайдан, місцеві чиновники “працюють”

Відома грузинська співачка Ніно Катамадзе підтримала Євромайдан

Затримали злочинну банду, яка викрадала людей