Як тернопільські туристи святкували щедрий вечір

Поділитися

Як водять Маланку справжні туристи можна було на свої очі побачити цих вихідних в с. Залісся, що на Чортківщині. Адже саме там тернопільський Турклуб організував для друзів гучне дійство, приправлене динамічними екскурсіями до печери Млинки.

За доброю традицією активісти Турклубу Тернопіль щороку збираються в Спелеохаті поблизу печери Млинки, щоб разом з друзями відсвяткувати Новорічні та Різдвяні свята, а також веселою компанією відвідати підземелля Млинків.

Печера Млинки добре відома прихильникам активного відпочинку. Сюди постійно прямує потік туристів, що на власні очі та на власній шкурі бажають побачити й відчути дивовижний підземний світ. Млинки приваблюють галереями, що виблискують кристалами гіпсу в мерехтливому світлі ліхтариків, тисячолітніми утвореннями кристалів різних кольорів – білого, жовтого, червоного і навіть чорного, а також цікавими перешкодами у вигляді вузьких лазів, розпор, складних підйомів.

Вилазка у Млинки була обов’язковим елементом програми святкування. Та цього року учасників дійства окрім класичної оглядової екскурсії до одного із трьох найбільш доступних районів печери чекав сюрприз від організаторів – підземний Млинки-квест.

Власне саме квест справив максимум враження на туристів, адже за умовами вони повинні були пересуватись по печері та виконувати завдання без інструктора (на екскурсії туристи ходять завжди лише в супроводі інструктора, оскільки в печері легко заблукати). Володимир Бичковський, організатор, пояснює: «Для квесту спеціально обрали район Мирний. Окрім того, що він невеликий – до 1000 м ходів, звідти також немає виходів в інші райони печери, тому все абсолютно безпечно. Але туристи все рівно отримали значну дозу адреналіну, поки самостійно блукали печерою. Хоч це не завадило всім зосередитись та проявити свої знання в орієнтуванні на місцевості.»

«До останнього не вірилось, що Володя, наш керівник, не жартує, пояснюючи умови квесту. Невже туристам дозволять ходити в печері самостійно, без інструктора?! Це ж небезпечно!, – розповідає Ольга, одна з учасників святкування. – Але після детальних інструкцій я все ж наважилась, та, озброївшись картою, разом із моїм партнером по команді побігла виконувати завдання». За умовами квесту учасникам потрібно було знайти 10 контрольних пунктів, та вірно позначити їх на карті печери. Перемагала та команда, яка віднайшла та вірно позначила найбільше пунктів, та зробила це найшвидше.

«Загалом учасники витратили від години до двох з половиною годин на проходження квесту, – продовжує розповідати Володимир. – Що цікаво, перемогу здобула команда, з трьох учасників якої двоє – це одинадцятирічні дівчатка.»

А ввечері на потомлених гостей свята чекала смачна вечеря з традиційною кутею та весела програма. Туристів розважали ряджені у яскравих костюмах, веселі витівки та збитки кози, дружній хор щедрувальників. Маланка з незмінним Васильком, юрбою циган, чортом та ангелятком усім підняли настрій, тож святкування та веселі ігри затягнулись далеко за північ. А наступного ранку туристи ще раз відвідали підземелля Млинків, цього разу як учасники класичної оглядової екскурсії до одного з районів печери.

Чорновіл: “Ганьба клюєвському платному провокатору Тягнибоку і його В.О. Слюнявчику”

***

Однопартійці не довірили Яценюку вести переговори з Януковичем

***

У столиці продовжується революція, а в Тернополі псевдо опозиція ганьбить ідею

***

Яценюк приревнував до Кличка і стверджує, що йому дзвонив Янукович та пообіцяв переговори

***

Медики Майдану просять про допомогу

***

Чи задоволені ви підсумками Йорданського Майдану? (опитування)

***

Юрій Луценко не вірить Тягнибоку, Кличку і Яценюку

***

Автомайдан-Яценюк: чиї аргументи переконливіші?

***

Що відбувається на Йорданському Майдані?

***

Як охорона Кличка “проморгала” вогнегасник

***

Опозиція оскаржила скандальні закони у суді

***

Як Кличко з’ясовував стосунки з представниками Автомайдану

***

Мітингувальники попхнули автобус правоохоронців і намагаються проїхати вперед на кордон з міліцією

***

Проти Віталія Кличка застосували вогнегасник

Анатолій Гриценко: “У воєнний час, Арсеній Петровичу, Вас би вже розстріляли”

Звернення-протест щодо прийняття плану зонування території Тернополя