Яценюк приревнував до Кличка і стверджує, що йому дзвонив Янукович та пообіцяв переговори

Поділитися

Лідер опозиції Арсеній Яценюк зі сцени Євромайдану у столиці заявив, що йому дзвонив Президент України Віктор Янукович і висловив готовність до переговорів, передає кореспондент УНН. Схоже, Яценюк намагається виграти інформаційно у Кличка, який поки лише приїхав до Януковича. Кожен з опозиціонерів хоче наразі показати себе №1 хто домовиться з Януковичем.

“Мені щойно дзвонив Президент. Він мене запевнив, що вони готові до переговорів”, – заявив А.Яценюк.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

Нагадаємо, ВР 16 січня прийняла закон про внесення змін до “Закону України „Про судоустрій і статус суддів“ та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян” (№ 3879), який забороняє “незаконне” збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів їх сімей.

Даний закон також встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, прирівнює інтернет-ЗМІ до інформаційних агентств.

Законопроект був зареєстрований у парламенті 14 січня. За словами юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, закон був прийнятий Верховною Радою без дотримання процедури, публічного обговорення, без електронної фіксації та фактичного підрахунку голосів.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року Верховна Рада України дозволила видавати зброю членам сімей суддів. За прийняття в цілому відповідного законопроекту № 3879 проголосувало 235 депутати при 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, сьогодні між мітингувальниками та працівниками МВС на вулиці Грушевського у столиці відбулись масові сутички. Причиною цього стала відмова правоохоронців пропустити мітингувальників до будівлі Верховної Ради.

Сутички тривають і наразі. Працівники МВС кидають у мітингувальників гранати, а мітингувальники у відповідь також закидують правоохоронців різними предметами, серед яких каміння, файєри, запальними сумішами.

Всього сьогодні на вул.Грушевського було близько 20 тисяч мітингувальників.

Чи задоволені ви підсумками Йорданського Майдану? (опитування)

***

Юрій Луценко не вірить Тягнибоку, Кличку і Яценюку

***

Автомайдан-Яценюк: чиї аргументи переконливіші?

***

Що відбувається на Йорданському Майдані?

***

Як охорона Кличка “проморгала” вогнегасник

***

Опозиція оскаржила скандальні закони у суді

***

Як Кличко з’ясовував стосунки з представниками Автомайдану

***

Мітингувальники попхнули автобус правоохоронців і намагаються проїхати вперед на кордон з міліцією

***

Проти Віталія Кличка застосували вогнегасник

0

Унікальні фотомиттєвості з сьогоднішніх Майданів у столиці та Тернополі

Медики Майдану просять про допомогу