Чи сповідав митрополит Семенюк олігарха Фірташа у Відні?

Поділитися
Митрополит Семенюк та Ніколай Азаров на відкритті теплиць Фірташа у селі Синьків Заліщицького району
Митрополит Семенюк та Ніколай Азаров на відкритті теплиць Фірташа у селі Синьків Заліщицького району

Після Революції Гідності усі політики, громадські діячі, церковники ніби масово захворіли на склероз і не признаються, як співпрацювали з владою. Усі тепер побігли допомагати солдатам в АТО. Правда, допомога інколи на копійку, а піару у всіх газетах і на телебаченні на тисячі.

Особливо ж неприємно слухати проповіді священнослужителів, які привселюдно обслуговували владу Януковича на всіх виборах. Стосується це, на жаль, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка.

У вересні 2012 році олігарх Дмитро Фірташ відкривав у селі Синьків Заліщицького району тепличний комплекс. Залучив туди чималі державні кошти, збудував дорогу до свого приватного бізнесу за кошти платників податків. Навіть Азаров з Льовочкіним туди приїздили на відкриття.

А благословляв все дійство це наш архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Напевно, переплутав сердешний Заліщицький район із Зборівським. На відеозаписі чітко видно, як Семенюк щебече із Фірташом, а потім палко вітає Азарова на тернопільській землі.

Сьогодні ж митрополит Семенюк благословляє і купляє допомогу в зону АТО, а до Майдану навіть не хотів розмовляти з тернополянами, які виступали проти незаконних будов на на масивах Дружбі (вул. Пилипа Орлика), Нового Світу чи “Сонячного” (вул. Лепкого.12)

Чи є потреба щось коментувати? Чи далі мовчатимемо на всеїднуу позиції глави греко-католицької церкви на Тернопільщині? Хіба не противно, коли воїнам АТО збирають допомогу колишні регіонали-аграрії, а очільник церкви все це дійство благословляє?

rw1

Чи сказав Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк олігарху Фірташу, що ані злодії, ані зажерливі Царства Божого не успадкують? (відео)

***

У Тернополі на місці дитячого садочка будують церкву

У парку ім. Т. Шевченка висадили екзотичні дерева

У Франківську Правий сектор кинув начальника обласної юстиції, який зареєстрував Оппоблок, у сміттєвий контейнер і возить по місту