Сім заповідей виборцям про політиків

Поділитися

politukЯк і до виборів, так і після багато українців запитують за кого треба голосувати. Моя порада буде простою.

Нещодавно у мене була зустріч, де був один молодий чоловік, якого я бачив уперше. І він запитав мене з ким я маю намір взаємодіяти в майбутньому. Я назвав ряд прізвищ. Хлопець почав говорити: Ну ось з цим я не хочу, з цим теж, кажуть, що він гондон, а ось цей теж якийсь не такий».

Я його послухав, а потім відповів так: “Розумієш, друже, справа в тому, що ми живемо в лайні. І люди у нас в країні теж повне гівно. На кожного з нас можна ткнути пальцем і сказати – це гівно. Ось сидить навпроти мене чоловік, я чув стільки про нього гівна, що можу напевно подумати, що він гівно. Про мене теж пишуть багато всякого гівна, виходить, я теж гівно. А якщо покопати на тебе, то напевно я точно знайду інформацію, що ти гівно. Таким чином, ми встановили, що всі присутні в цій кімнаті виглядають як гівно. Це не означає, що ці люди насправді гівно, просто в країні гівна дуже важко не виглядати гівном. Скрізь відповідний запах і субстанція. Тому, якщо ти хочеш знайти кристально чистих людей, які не виглядають як гівно, то ти напевно їх не знайдеш. Або знайдеш, але мало, щоб здійснити зміни на краще. Або витратиш на це все життя, постарієш, а потім побачиш, що ти як і раніше стоїш в цій самій коричневої субстанції. А ще гірше, ти усвідомлюєш, що поки ти боровся з гівном на білому коні чистих переконань, то сам перетворився на нього. Не в коня, а в гівно. Коротше кажучи, перебуваючи в лайні, потрібно з нього виповзати. А для цього потрібно використовувати підручні засоби. Ми, звичайно, можемо змінити людей, коли-небудь, якусь частину і через якийсь час, але сьогодні і зараз ми повинні відштовхнутися від дна і почати вилазити на берег. І на нашому шляху нам доведеться використовувати гівно, щоб від нього позбутися ».

Виходячи з такої складної санепідеміологічної ситуації, ось мої сьомій заповідей для виборців в Україні:

1. Дивіться на політиків як на повне гівно. І ви ніколи не помилитеся і не розчаруєтеся.

2. Дивіться на політиків виходячи з результатів їх діяльності. «Судіть по справах їх». Це означає, що ви повинні не лінуватися перевіряти, що вони вам обіцяють і що вони раніше зробили. Коли ви побачите, що вони вже робили, то зрозумієте, що вони точно не виконають з того, що вам наобіцяли.

3. Дивіться на політиків виходячи з їх перспективи. Краще дати шанс недосвідченому, ніж старому коню, який давно ходить по колу. Чим більше падаючих старих коней потрапить на бойню, тим швидше почне рухатися наша фіра по вибоїнах змін. Не шкодуйте старого коня, адже час який ви витратите на шляху до світлого майбутнього – це ваше життя.

4. Дивіться на політиків виходячи з того, що ніхто з них не повинен мати монополії. Тому що, коли вони отримують монополію на владу, то вони перестають в нас матиме потребу, ставлять нас раком і отримують два, а то й три роки задоволення. Але ми ніякого задоволення не отримуємо.

5. Дивіться на політиків крізь призму своїх інтересів, вчіться їх формулювати. Поки ви не усвідомлюєте свій реальний інтерес, ви будете служити інтересам інших.

6. Дивіться на політиків крізь призму ресурсів. Політики – не чарівники і задоволення будь-яких ваших бажань вимагає грошей, часу і людей. Якщо політик не може відповісти вам звідки він візьме гроші, людей і скільки буде потрібно часу на його обіцянки, то він вас обманює.

7. Дивіться на політику крізь призму цінностей. Якщо людина декларує одне, а все його життя демонструє інше, то він вам бреше. Це не означає, що політик не повинен вам не брехати, брехня в політиці може бути рятівною. Однак цінності політика визначають межу за яку він перейде, а здатність триматися в рамках означає, що він може виконувати домовленості з вами.

Юрій Романенко, hvylya.net

Місцеві вибори: проміжні підсумки спостереження ОПОРИ

В Україні стартують продажі Petcube