У Тернополі покажуть “російського дятла”

Поділитися

proxy.imgsmail.ru23 січня о 19:00 в Сінема Сіті (вул. Текстильна, 28Ч) відбудеться допрем’єрний показ політичного детектива “Російський дятел”. У Тернополі фільм представить головний герой, український художник, Федір Александрович. З 28 січня стрічка виходить в український прокат, у Тернополі її можна переглянути у кінотеатрі Сінема Сіті .

“Російський дятел” – документальний фільм з елементами постановки. Він розровідає про ексцентричного українського художника, що висуває нову версію вибуху на Чорнобильській АЕС. Назва фільму відсилає до таємного радіосигналу, що транслювався з території СРСР у часи холодної війни. Це режисерський дебют американського драматурга Чеда Ґрасіа.

У 2015 році стрічка отримала гран-прі кінофестивалю Санденс за найкращий документальний фільм. Міжнародна асоціація документалістів визнала оператора “Російського дятла” Артема Рижикова найкращим оператором 2015 року. Фільм здобув широке визнання і потрапив до конкурсної програм багатьох міжнародних кінофестивалів, серед яких Шефілд (Англія), Док-Авів (Ізраїль) та Артдокфест (Росія). Європейська прем’єра фільму відбулася у травні 2015 року на фестивалі 86 у місті Славутич.

На Тернопіллі впродовж тижня прийнято 87 заяв на оформлення паспорта у вигляді ID-картки

Семь фактов о ЖК «Лесной Квартал» в городе Бровары