Розрахунки депутата про вартість проїзду у маршрутках Тернополя виявились невірними?

Поділитися

medun-770x577Ряд грубих неточностей допустив депутат міської ради Роман Торожнюк, проводячи розрахунки вартості проїзду у тернопільських маршрутках. Так вважають в Асоціації приватних перевізників м. Тернополя, де не розуміють чи не хочуть розуміти чим викликані такі маніпуляції – бажанням депутата привернути увагу до своєї персони, бажанням підіграти владі чи просто банальною некомпетентністю? Від редакції “Про все” – підкажемо  “асіціоністам” – бажанням послужити людям і зменшити ціну на проїзд. Наразі, ціна у три гривні – це здирство. За такий “сервіс” перевізники” мали видавати пасажирам по 3 гривні, що рекламують власним прикладом сідати у ті колимаги, ризикуючи не лише здоров’ям, але й інколи і життям.

Нагадаємо, ряд тернопільських Інтернет-видань опублікували розрахунки депутата міської ради Романа Торожнюка, який стверджує, що вартість проїзду у маршрутках міста не повинна перевищувати 2,60 грн.
При цьому наголошується, що депутат є фаховим спеціалістом у галузі транспортних перевезень, оскільки працює начальником відділу розвитку інфраструктури Тернопільської РДА.
Судячи з проведених розрахунків, видно, що депутат і справді спробував вивчити формули для визначення вартості проїзду у громадському транспорті. І цими формулами він постарався заплутати не тільки пересічних громадян, але й тих, хто займається пасажирськими перевезеннями, – намагаються маніпулювати думкою тернополян в асоціації, яка прагне пролобіювати підвищення ціни на проїзд.

Адже у формули підставлені ряд даних, які є не достовірними.
– У розрахунках депутата Романа Торожнюка є кілька ключових неточностей, – розповідає голова Асоціації приватних перевізників м. Тернополя Іван Задорожній. – Перша – це завищена кількість перевезених пасажирів. Друга – занижена вартість пального та запчастин, і Третя – занижені амортизаційні та інші витрати.
Депутат стверджує, що за рік одна маршрутка перевозить 182 500 пасажирів.
Пан Роман обраховував кількість перевезених пасажирів шляхом добутку 10 пасажирів (не зрозуміло звідки це число) на ¼ кілометражу одного рейсу – 6,25 км та на кількість рейсів у день – 8 та на 365 днів у році.

Оскільки принцип цього розрахунку є незрозумілим для нас, ми припустили, що напевно, він мав на увазі, що в середньому на одну пересадку припадає 10 пасажирів, тоді результатом розрахунку має бути 116 800 пасажирів.
Проте існують документально підтверджені звітні дані за 2015 рік по маршруту №31, згідно яких одним автобусом у 2015 році перевезено 79 989 пасажирів. Ці дані є свідченням того, що Р. Торожнюк правий у своєму твердженні – даний маршрут справді є “непопулярним”.

Про “золоті жили” – автобусні маршрути – не згадують в асоціації. Вони якраз і “покривають” маршрути, які просто не є надприбутковими.
Депутат у свої розрахунки закладає пальне по 15 грн за літр, а насправді літр придатного дизельного пального коштує не менше 16 гривень, а часто водіям доводиться заправляти і по 19 грн/л. Але ж нормальний перевізник не заправляється на АЗС, а закуповує пальне на гурт. Тому, ціна на пальне нижча навіть 15 гривень.

В амортизаційних витратах пан Р.Торожнюк закладає середню вартість автобуса в м.Тернополі у сумі 200 тисяч гривень???.
– Цікаво, де ж це він бачив такі ціни на автобуси. Хай підкаже, ми б відразу скористалися б такими дисконтними програми для оновлення нашого автопарку. – кажуть в Асоціації – Адже, насправді, новий автобус зараз коштує близько 800 тисяч гривень, старенький автобус, якому потрібно провести серйозний ремонт, можна придбати не менше, ніж за 300 тисяч гривень ( від “ПРО ВСЕ”: – складається враження, що в асоціації не помічають тих скриплячо-смердючих маршруток, більшість яких ніколи не прибираються, на ходу розвалюються. Коштують такі консервні банки, більшість яких їздить на маршрутах містах не більше 5 тисяч доларів. На сайті ОЛХ відремонтовані беушні автобуси у відмінні якості вартують 8 тисяч доларів. АЛЕ ЦЕ У ВІДМІННОМУ СТАНІ!)

Відтак, продовжують маніпулювати в асоціації, завищуючи кількість перевезених пасажирів, депутат уже б отримав нижчу вартість перевезення. А занижуючи вартість витрат на пальне, транспортні засоби та ін. витрати, тариф виходить ще нижчий. У підсумку Роман Торожнюк і отримав тариф – 2,60 грн. Чудова цифра для маніпуляції – пишуть в асоціації. Насправді, кожен пасажир мав би подати до суду за таке знущання і виграти за моральні втрати. Тоді б вийшло, що кожен водій має доплачувати по 3 гривні кожному пасажиру за те, що людина зайшла до такого свинюшника на колесах. А в Тернополі 99% таких маршруток.
В Асоціації приватних перевізників м. Тернополя провели свої маніпулютивні розрахунки, опираючись на свої дані, і у підсумку отримали тариф – 4,94 грн. за перевезення одного пасажира (див. табл.). Чому зразу не дерти 50 гривень за проїзд  з людей? ЗНАЄТЕ, ЯКА БУДЕ РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ!?

Різниця у розрахунках депутата і Асоціації перевізників просто колосальна. АЛЕ депутат стоїть на стороні пасажирів, а асоціація лобіює кишеню перевізників. ВОНА Й СТВОРЕНА ДЛЯ ТОГО, ЩОБ МАНІПУЛЮВАТИ ДУМКОЮ ЛЮДЕЙ НА КОРИСТЬ МАРШРУТНИХ ЗДИРНИКІВ.

Словом, читайте те мракобісся від асоціації, яке пояснює, чому з нас треба дерти три шкури і робіть висновки:

Слід звернути увагу на одну цікаву деталь. У Тернопільському районі, де Роман Торожнюк очолює транспортне відомство, є, до прикладу, маршрут Тернопіль – Великі Гаї. Протяжність маршруту менша за багато тернопільських міських маршрутів. Пасажиропотік вищий, ніж у ряді міських маршрутів. А тариф – 4 гривні за проїзд.
Відтак, тернопільські перевізники зауважують, щоб було справедливо, якби Роман Торожнюк свої розрахунки запровадив насамперед у районі, де очолює відділ інфраструктури.
Окрім того у місті Тернополі усі автобуси сертифіковані і українського виробництва. Натомість у Тернопільському районі в багатьох випадках перевозять людей вантажними бусами, переробленими під пасажирські.

Тернопільські перевізники закликають владу міста і в тому числі депутатський корпус не займатися популізмом окремих «політиків» та адекватно реагувати на вимоги часу (піз*ець повний, найлегший матюк, який приходить на думку, читаючи цей агітаційний дурдом)
Витрати на пальне, зарплату водіїв, амортизацію транспортних засобі та ін. практично ,в середньому на кілометри, однакові у всіх регіонах країни, пояснюють в міській Асоціації перевізників. Але у Тернополі пасажиропотік суттєво нижчий, ніж в інших обласних центрах. І , незважаючи на це, на сьогодні, Тернопіль наразі залишається обласним центром із найнижчим тарифом на перевезення не тільки на заході України, а й по всій державі.
І при цьому тернопільські перевізники ще забезпечують безкоштовне перевезення ряду пільгових категорій у кількості по 3 пасажири одночасно на кожному рейсі. За день це виходить більше 130 чоловік. Якщо помножити на кількість автобусів на маршрутах і кількість днів у місяці, то за місяць перевізники надають місту допомогу на суму 2,34 млн. грн., а за рік – близько 28 млн. грн. Пільгове перевезення школярів, які їздять за півціни, обходиться тернопільським перевізникам у понад 6 млн. грн. на рік.
Держава, як пояснили в Асоціації, лише має відшкодовувати лише перевезення на соціальних маршрутах, якого на даний час з початку року немає. Тож усі ці перевезення, а також суми, 28 млн. і 6 грн., лежать на плечах перевізників.
Виходячи з економічно обгрунтованих розрахунків, Асоціація перевізників м. Тернополя просить міську владу збільшити тариф на проїзд до 4 гривень і не доводити ситуацію до тої, яка зараз є Тернопільському районі, де цілий ряд маршрутів не закриті тільки тому, що там нема кому і нема чим перевозити пасажирів. ЯКЩО НАДАЛ ІДІОТ – ТО ПІДЕ НА ПОВІДКУ ЗДИРНИКІВ.

Розрахунки вартості проїзду у маршрутних автобусах, проведені Асоціацією перевізників м. Тернополя:
ВИХІДНІ ДАНІ :
-вартість палива 16,0 грн.
-затрати палива на 100,0км- 21літр
-вартість шини 2500,0грн.
-середньомісячна з/п 2500,0 грн.
-відрахування на з/п – 22%
-вартість акумуляторної батареї 1600,0грн.
-кількість водіїв на 1 автобус 2,3 чол.

РОЗРАХУНОК:

avtobys
avtobys2
avtobys3

Тернопільські податківці вішають локшину чому фури Кремля можуть шастати Україною

Катерина Бабкіна презентує книжку про щасливих голих людей