Науковці та екологи проти надалівських котелень на торфі в Тернополі

Поділитися

Сьогодні в тернопільському обласному управлінні екології відбулося засідання громадської ради. На порядку денному було лише одне питання: як врятувати тернополян від торф’яної напасті, яку хочуть запусти у котельнях. Про надприбутки родини мера Тернополя, заробітчан з партії “Свобода” і т.п. навіть не йшлося. ТЕРНОПОЛЯНИ ПРОСТО ХОЧУТЬ НОРМАЛЬНО ЖИТИ, БЕЗ СМОРОДУ, ШУМУ І ЗАГРОЗИ ЖИТТЮ ЇМ ТА ЇХНІМ СІМ’ЯМ, РОДИНАМ.


На засідання прийшли небайдужі мешканці файного міста, депутати Тернопільської міської ради Юрій Штопко та Віктор Генсерук (обоє від “Самопомочі”). На початку засідання голова громадської ради Степан Вандзюк зачитав замітку із нашого сайту про виклик, який очікує екологів та громадськість файного міста.

Далі слово мали еколог Олександр Філь, громадська активіст Юлія Мамчак, голова екологічного клубу “Медобори” Іван Герц, Галина Проців та інші.

Із ходом засідання та змістовним наповнення можна ознайомитись у нашій трансляції.

Від себе хочемо додати, що громадська рада одноголосно стала на сторону тернополян. У ході засідання люди озвучували неймовірні факти порушень “торф’яними заробітчанами”. Вони тричі подавали вже документації на погодження до обласної екології. двічі їм відмовлено. Правда, тепер “торфове лоббі” має схвальний відгук із Держпродспоживслужби, яку очолює Василь Хомінець. Правда, колишнього голови облради тоді не було на роботі і “підмазав” таке ганебне рішення його заступник із символічним прізвищем Безрукий.

Найважливішим у цьому засіданні була інформація, що ініціативні тернополяни подають судові позови проти діяльності таких “торф’яних чорнобилів”. Правда, змушені це робити в столиці за місцем реєстрації фірми-відповідача.

Політичні ігрища навколо цього питання ми не буде розбирати. Адже людям головне, щоб торф’яне паскудство назавжди зникло з їхнього життя. І те, чи Заставний стоїть в цій боротьбі проти Надала, чи діячі з його курятника – людям до одного місця. Як і те, що Степан Вадзюк в часи Януковича виступив проти громадськості краю і гнобив єдину опозиційну на всю Україну Громадську раду при облдержадміністрації. Нині головне, що він діє в одному фарватері з тернополянами.


Знайшли оригінал телефонної розмови Саакашвілі з “Курченко”: в Луценка змонтували зраду з бараниною

Ви хочете щоб ваші діти полюбили читати книги?