Бабусі, які мешкають біля “Березолю”, виграли апеляційний суд в захланних будівельників та Тернопільської міської ради

Поділитися


Вчора мешканці прилеглих будинків до палацу культури “Березіль” просили громадськість і ЗМІ підтримати їх у судовому засіданні.

Пости мешканців у Фейсбуці, наш анонс отримали резонанс і значну підтримку, загалом понад сотню перепостів. Проте, далі справа не пішла. Жоден телеканал, газета чи інформаційний ресурс не знайшов часу чи можливості завітати до суду, як і громадські активісти чи бодай депутат з їхнього округу на масиві “Дружба”.

Проте, незважаючи на таку інформаційну блокаду і навіть ніяку позицію прокуратури, що надіслали фактично глухоніму дівчинку, бабусі з під “Березолю” святкували перемогу в апеляційному суді. Навіть для них це була приємна несподіванка, бо мало сподівались на успіх. Старенькі люди, які поклали свою молодість у боротьбі за Україну, так само сьогодні жертовно захищають свій останній прихисток – “квартири у хрущовках”. А юрист міської ради й далі безсоромно сидить на одній лаві із адвокатом забудівника і вимагає в суду принизити громаду мікрорайону.

Звичайно, це лише маленький крок до повноцінної перемоги. Завтра, 18 квітня, бабусі запрошують усіх в Тернопільський міськрайонний суд на 11 годину. Там відбудеться слухання у слідчого судді, про визнання мешканців потерпілою стороною. Приходьте, активісти, підтримайте літніх людей, вони й вам підкажуть, як боротися з владною нечистю у Тернополі.

А сьогодні бабусі, які мешкають біля палацу культури “Березіль” на вулицях Миру, Драгоманова, Пилипа Орлика домоглися переможного рішення апеляційного суду:  земельна ділянка Березолю, за адресою Миру,6 арештована,  будівельні роботи заборонено проводити фірмам “Еверест-Тер” та ТОВ «АТТІКА-Т», а також будь-яким іншим будівельним організаціями.

РІШЕННЯ АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ ОСКАРЖЕННЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ. Детальніше – слухайте у відеозаписі.

Захланним будівельникам пощастило, що суд не наклав арешт на їхнє майно.

Водій, якого зупинили патрульні, почав демонстративно пити пиво

Мер Тернополя Сергій Надал попіарився на водіях