Бабусі біля “Березолю” перемогли захланного будівельника?

Поділитися

Про дикунське будівництво біля палацу культури “Березіль” тернопільська інтернет-газета “Про все” вперше написала ще у травні 2017 року. Тоді здавалось, що це якесь непорозуміння, від якого влада і забудівник відмовляться, бо не може бути такого ідіотського рішення.

Хіба міський голова Тернополя Сергій Надал більше не хоче бути обраним мером?! ))

Сумний жарт виявився пророчим. Протягом усього 2017 року влада міста все робила, щоб будівництво тривало. Торік у листопаді події почав форсувати будівельник.

У грудні чиновники міської ради і юрист комунальної установи продемонстрували, що їм наплювати на громаду міста, з податків якої отримують зарплату. Юрист з мерії діяв спільно з адвокатом забудівника, навіть не соромився сісти поруч з ним в суді за один стіл.

Старенькі бабусі, активні молоді жіночки із вулиць Миру, Пилипа Орлика, Драгоманова таки знайшли правду в апеляційному суді і перемогли захланного будівельника наприкінці 2017 року.

І це незважаючи на шалений тиск з боку тітушок, яких найняла будівельна організація. Дійшло навіть до побиття вікон активістам.

Мешканці прилеглих вулиць розуміли, що це були конвульсії забудівника, якого “подоїла” влада за ненормальне рішення звести висотку в мікрорайоні, оточеному старенькими “хрущовками” і біля найбільшої сцени Тернопільської області в порушення усіх можливих норм.

24 листопада мешканці в черговий раз повалили паркан забудівника, який незаконно звів його і вимагав в людей не зачіпати споруду, а документи… покаже згодом.

Тернополяни тричі валили осоружний паркан. Забудівник заявив, що це коштувало йому 100 тисяч гривень. Сміялось з такої побрехеньки усе файне місто.

У грудні відновлений паркан повалити не дозволили правоохоронці, які з автоматом захищали скандальне будівництво.

Новий рік і різдвяні свята мешканці прилеглих вулиць до Березолю відсвяткували спокійно, отримавши тактичну перемогу. Допоміг керівник обласної поліції. Градус напруги спав. Єдине, що заважало людям – хамовиті тітушки, які постійно  вживали алкоголь, скандалили, бились і справляли нужду просто на очах у дітей, які бавились на дитячому майданчику поруч з “Березолем”.

31 січня будівництво відновилось. Забудівник скористався різноманітними щілинами в українському законодавстві.

Згодом почалась бійня.

31 січня 2018 року занепокоєні тернополяни звернулись навіть до прокуратури.

І от сьогодні, 8 березня, у вихідний день, забудівник почав швиденько забирати техніку. Мешканцям з прилеглих будинків, які гуляли з дітьми, здавалось, що це була втеча… ніби капітуляція з поля бою. Неофіційно йдеться, що забудівник не має ліцензії. З понеділка, ймовірно приїде на обєкт перевірка…

Звичайно, якщо з контролючим органом “домовляться”, то техніка повернеться… А поки тернополяни щасливі, що на якийсь час спокійно житимуть, ніхто не буде забивати ночами сваї, світити протягом всієї ночі прожекторами у вікна їхніх квартир…

Старенькі пенсіонери, які колись воювали в УПА, а нині із захланним мером Надалом та його посіпаками, сподіваються, що у час великого посту влада Тернополя одумається і відмовиться від своїх ганебних рішень проти волі громади…

У NASA б’ють тривогу: швидке танення вічної мерзлоти загрожує людству несподіваними наслідками

Допоможіть встановити особу причетну до злочину