На прес-конференцію Святослава Вакарчука у Тернополі прийшов лише один журналіст

Поділитися

А весною 2017 року Вакарчук був одним із фаворитів на посаду президента України

Про приїзд Святослава Вакарчука, як лідера партії “Голос”, до Тернополя анонсували у соцмережах його послідовники. Журналістам і блогерам скинули електронною поштою запрошення. Проте, на прес-конференцію до Святослава Вакарчука завітав лише кореспондент інтернет-газети “Про все”. Виявилось, що інші ЗМІ висвітлювати візит бажали лише за гроші. Тобто, просувати фактично приховану проплачену рекламу. Організатори приїзду відмовились від платних послуг.

Правда, у переписці з одним із столичних власкорів у Тернополі ми дізналися, що колега не ходив на прес-конференцію, бо вважає нічого висвітлювати – “Голос” у Тернополі нічого не робить, а сама структура перетворилась на надалівський філіал.

Перед нашою розмовою Вакарчук кілька годин спілкувався з педагогами. Тому часові рамки із пів годинної прес-конференції звузились до 8 хвилин ексклюзивного інтерв’ю. На жаль, вай-фай готелю Avalon не дозволив провести якісний стрім. Тому щиро перепрошуємо за неякісне відео, але зміст розмови добре чути.

Першим, що нас цікавило, чи зробили аналіз в партії “Голос” чому всі їхні мажоритарники програли вибори на Тернопільщині? Із відповіді Святослава, стало зрозуміло, що на заваді якісного підбору кадрів став час, а точніше його брак. На нашу думку, голова партії “Голос” так і не усвідомив, що з його політичної сили на Тернопільщині зробили пародію. Вакарчук декларує СПРАВЖНІ ЗМІНИ , а його кандидат у Тернополі Максим Черкашин – спільник символу корупції та дерибану земель файного міста.
“Теребовлянський” кандидат є політичним перекотиполем, який, як пес бліх, набрався партійних квитків. Бережанці так і не зрозуміли різниці між відвертим регіоналом Чайківським і замаскованим під “нове обличчя” з ахметівської “Мрії” Мартюком. Зі всіх кандидатів-мажоритарників під час виборчих перегонів не було питань лише щодо Алли Квач.

Чимало інтелігенції Тернопілля головали за партію “Голос” бо там є такі достойні люди як журналіст Сергій Рахманін, експерт у галузі адвокації та боротьби з корупцією Ярослав Юрчишин, але категорично не підтримували мажоритарників.

Наївне захоплення Вакарчука Сергієм Притулою викликає лише подив. Так, наш шоумен допомагає армії, говорить патріотичні речі. Молодець. Честь і хвала йому за це. Проте, всі роки Притула був політично неперебірливим. То він підтримував баблистих розкольників чорноволівського РУХу, то вилизував мерів за “халяву”, то піарив “пивного кандидати в нардепи” Пастуха, збирав йому кошти на дрон, а потім виявлялось, що це була технологія, кандидат завішував весь Тернопіль біг-бордами, а наступного року декларував мільйонні статки. Не погребував Притула навіть піарити колишнього регіонала…


Поведінка ж Притули на українському телебаченні викликає, м’яко кажучи, подив.

Для чого ми стільки присвятили часу кадрам “Голосу”? Щоб продемострувати, що далеко не все гаразд із ними в партії “Голос”. А це ж основа!

Як виявилось, на Тернопільщині партія ще навіть не сформована і не зареєстрована. Але голову організації в Києві вже вибрали – Богдана Яремко. Він є координатором. Хоч насправді переконливішим був би у службі безпеки партії, адже успішно займався пейнтбольним бізнесом )) Після керування “Молодіжним націоналістичним конгресом” та перебування в лавах “Української галицької партії”, він і досі виглядав ніяким на зустрічі Вакарчука з громадськістю.

З нових облич – чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний, якого привітав особисто Вакарчук. Зрозуміло, що його привели-запросили організатори.

До речі, в залі “Avalon” зібрались переважно люди, які вже побували у кількох партіях і розуміють, що їхні нинішні “Сила людей”, “Українська галицька партія”, “Свобода” і т.п. не має жодних шансів на місцевих виборах.
Після зустрічі лідера “Голосу” із тернополянами залишилось більше питань, ніж відповідей. Дуже він розмито формулює свої відповіді. Бракує лаконічності і змістовності.

Приємно, що Вакарчук прогресивно виступає за ринок землі, але за цивілізованими правилами. Бездумно не підтримує науковців та вузи, а підтримують вчителів та збільшення їм заробітної плати.

Зрозуміло, що присутні  за зустрічі невдахи-мажоритарники “замельдувавшись” на очі хочуть знову пробувати сили на місцевих виборах. Але чи потрібні ці діячі громадам?

Послухати усе спілкування Святослава Вакарчука з тернополянами можна у відеозаписі.

Тернополян просять поставитись з розумінням до антитерористичних навчань СБУ

У Харкові серед білого дня сталися розбірки зі стріляниною