У Єгипті акула напала на українців: дитина в реанімації

Поділитися

У Єгипті акула напала на туристів під час занурення у морі з аквалангом. Серйозно постраждала українська родина. Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України у Facebook.

Українські туристи, які відпочивали у Єгипті, 25 жовтня серйозно постраждали від нападу акули у морі. 12-річному хлопчику та його матері надають всю необхідну допомогу. На жаль, дитина перебуває у реанімації, медики не змогли врятувати його руку, яка була поранена найбільше.

Спочатку у Державному агентстві розвитку туризму України повідомили, що туристи постраждали під час снорклінгу. Однак туристична агенція Join UP уточнила, що українці занурювались з аквалангом з екскурсійних яхт. Яка різниця? В юридичній площині і виплатах страхових. За попередньою інформацією, українці придбали послуги не у туроператора чи його партнерів. “Спочатку туристи нібито звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм нібито відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Ось таке бла-бла-бла для наївних.

Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали”, – пояснили у турагенції.

Насправді – скинули із себе відповідальність.  Адже купити такі послуги можна на пляжі чи у відпочинкових зонах будь-якого готелю. Звісно, що вони дешевші і тому туристи їх охоче купують. Не лише українці.

Держагентство туризму зазначає, що це не перший випадок, коли незважаючи на застереження туроператорів і заборони, відпочивальники за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібен окремий страховий поліс. Але без страховки – дешевший тур. Люди діють на свій страх і ризик.
Але повернемось до трагедії. Акула напала на хлопчика та його матір, вона отримала глибокі рани від укусів акули. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Наразі хлопчик вже переніс одну операцію, завтра його оперуватимуть вдруге. Як відомо, лікування оплачує уряд Єгипту. У турагенції зазначили, що нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню, адже такі розваги заборонені.
Посольство України спілкується з рідними постраждалих. Акула покусала також інструктора, який проводив екскурсію.

Туроператор Join UP повідомив, що трагедія трапилась у Шарм-ель-Шейху на території заповіднику “Рас Мохаммед”. Там, до слова, зупинка екскурсійних яхт заборонена.
Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми, – зазначили у Join UP.

Довідка

Сноркелінгснорклінг (нім. Schnorchel — дихальна трубка) — вид плавання під поверхнею води з маскою і дихальною трубкою і, зазвичай, з ластами. У холодній воді плавець може бути одягнений у гідрокостюм. Використання цього спорядження дозволяє плавцеві спостерігати за підводними краєвидами впродовж тривалого часу з мінімальними зусиллями. Є популярною розвагою, особливо в тропічних широтах і в місцях для пірнання з аквалангом — дайвінга. Доступний для більшості людей, у тому числі дітей, які з великим інтересом занурюються під воду, щоб розгледіти камінчики, черепашки та інші цікаві деталі підводного світу. Сноркелінг також популярний серед дайверів, коли занурення відбуваються на або біля поверхні. Також його використовують рятувальні команди для пошуку людей у воді.

Основою сноркелінга є споглядання підводного життя в його природному середовищі. Це включає в себе спостереження за кораловими рифами та їх мешканцями: рибами, молюсками, морськими зірками, муренами, морськими черепахами та іншими. Сноркелінг над піщаним дном дозволяє людині спостерігати за різними видами плоских риб, наприклад, камбалою або скатом.


Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

В Азовському морі стався потужний вибух на російському нафтовому танкері

Порізав дружину ножем і, ймовірно, зґвалтував