У Шибалині селяни перекрили дорогу на знак протесту проти відкриття свиноферми

Поділитися

“6 лютого міський голова Бережан Ростислав Бортник та його заступник Володимир Урдейчук зустрілися з громадою села Шибалин, яка перекрила дорогу на знак протесту проти відкриття підприємства по вирощуванню свиней”,- таке повідомлення можна прочитати на сторінці Бережанської міської ради. А далі в офіційному тексті йде суцільна маніпуляція:” Люди висловили міському голові своє занепокоєння ( ЗАНЕПОКОЄННЯ? ВИ СЕРЙОЗНО?! АЖ ВИЙШЛИ І ПЕРЕКРИЛИ ДОРОГУ ЧЕРЕЗ ЗАНЕПОКОЄННЯ?!- ред Про все) щодо можливих ризиків сусідства з цим об’єктом (загальне погіршення екологічної ситуації на території округу: неприємний запах, забруднення ґрунтових вод тощо).Обговоривши проблемні питання, делегація у складі власника підприємства Степана Машталяра, міського голови Ростислава Бортника та його заступника Володимира Урдейчука, а також старости Шибалинського округу Ольги Дудар і представників громади с. Шибалин вирушила на оглядини майбутньої свиноферми ( МАЙБУТНЬОЇ??? ЧИНОВНИКИ НАВІТЬ НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ, ЩО ФЕРМА НЕ ВІДКРИЄТЬСЯ?)

Варто зазначити, що свиноферма розташовуватиметься на відстані понад 1 км від села у двох приміщеннях колишніх корівників. Станом на сьогодні в цих приміщеннях проведено капітальний ремонт, облаштовано систему вентиляції та автоматичного підтримання температури повітря, вмонтовано сучасне обладнання для годівлі та напування тварин, а найголовніше – герметичний гноєзбірник, що унеможливить потрапляння стоків у ґрунт ( ТА НЕВЖЕ, ДАВАЙТЕ ТАМ ПОСЕЛЕМО НА РІК МЕРА З ЙОГО БЮРОКРАТАМИ І НЕХАЙ НА ВЛАСНІЙ ШКУРІ ПЕРЕКОНАЮТЬСЯ ЯК ВОНО ПРАЦЮЄ)

Зараз тривають роботи з благоустрою. Через місяць планується розпочати роботу підприємства, яка відповідатиме всім санітарним та екологічним вимогам ( СЕЛЯН НЕ ЧУЮТЬ ЧИНОВНИКИ. ЧУЮТЬ ЛИШЕ ПЕРЕД ВИБОРАМИ, КОЛИ ВІД ЛЮДЕЙ ПОТРІБНІ ГОЛОСИ)

Загалом діяльність свиноферми дасть можливість створити 10 нових робочих місць ( ЧЕРЕЗ 10 зарплат ЗАСМЕРДІТИСЯ МАЄ ВСЕ СЕЛО)

У майбутньому на цьому підприємстві заплановано створити власне виробництво гранульованих кормів, оскільки технологічні процеси годівлі тварин передбачають їхнє використання”.

ВСЕ. ДЛЯ ЧОГО ПРИХОДИВ МЕР? ПОЧУВ ЛЮДЕЙ?

ВИСНОВОК ОДИН – ЛИШЕ ПЕРЕКРИТТЯ ДОРОГИ НА ПІШОХІДНИХ ПЕРЕХОДАХ, а не в закапелках. АКЦІЇ ПРОТЕСТУ, ЗВЕРНЕННЯ В ЕКОЛОГІЧНІ ІНСТАНЦІЇ, В ЗМІ

ВЖЕ НАРДЕП ІВАН ЧАЙКІВСЬКИЙ ПРОБУВАВ В ЛАНІВЦЯХ РОЗВОДИТИ СВИНЕЙ. РІК ПРОТЕСТІВ І ЗМУШЕНИЙ БУВ РИГІОНАЛ ЗАБРАТИ СВОЇ СВИНІ НАЗАД ДО НАСТАСОВА.

У коментарях селяни пишуть чому проти свинарника:”Ви літом в Плотичі як їхати на Тернопіль відкрийте вікно в машині і тоді зрозумієте всю проблему місцевих жителів, ще 2 села буде в машині вам смердіти аж вивертати, а тепер подумайте що з тим смородом треба жити і день і ніч”.

І це правда, бо хто їздив кілька років тому на Київ через Ланівці знали, що смерділо так в машинах з кондиціонерами, що аж кишки вивертало.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

У Тернополі не посадили в тюрму залізничника, який крав на залізниці електроенергію для виробництва біткоїнів

У Києві продається квартира розміром 6 квадратних мерів