Азаров винен бюджетникам Тернопільщини 21 мільйон гривень

Поділитися

Активне обговорення викликало включення в порядок денний питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2011 рік». Оскільки на засіданні постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань бюджету депутати не досягли спільної думки щодо розподілу дотації з держбюджету, тому питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2011 рік» пропонувалось перенести на позачергову сесію. Разом з тим дані кошти мали б йти на погашення заборгованості із заробітної плати бюджетникам.  За словами голови обласної ради, бюджетникам краю на заробітні плати не вистачає 40 мільйонів, а субвенція прийшла у розмірі 19 мільйонів,  21 мільйон боргу так і залишається.

До депутатів обласної ради звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал, який наголосив на тому, що оскільки уряд не виконує свої зобов’язання перед бюджетниками, дотація має бути розподілена пропорційно між усіма районами та містом Тернопіль.

Від вчителів, які у зв’язку із невиконанням урядом зобов’язань перед бюджетниками (заборгованістю із виплати заробітної плати) пікетували обласну державну адміністрацію, у сесійній залі виступила голова профспілки працівників освіти та науки Тернополя Валентина Кухар. Вона підкреслила, що місто зробило все для того, щоб галузь освіти в обласному центрі успішно працювала. Проте  уряд щороку систематично недофінансовує галузь. Так на заробітну плату вчителів кошти закладаються лише на десять місяців. Виступаюча закликала депутатів направити кошти державної субвенції до міського бюджету, щоб повернути вчителям зароблені ними гроші .

Голова обласної ради Олексій Кайда наголосив на тому, що суттєве збільшення сум на утримання центральних органів влади та депутатського корпусу Верховної Ради України за рахунок недофінансування медицини, освіти, урізання пільгових виплат соціально незахищеним верствам населення – злочинна практика нинішньої влади.

Депутати вказали і на несправедливий розподіл трансфертів із державного бюджету для різних регіонів держави, що також не сприяє стабілізації соціально-економічної ситуації в краї.

Після обговорення було вирішено дати протокольне доручення бюджетній комісії та головному фінансовому управлінню ОДА здійснити розподіл 19 мільйонів гривень, що надійшли із державного бюджету, пропорційно усім районам та місту Тернополю.

 

Депутати перенесли обговорення питання утворення комунальної установи Тернопільської обласної ради “Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів” та у зв’язку із листом ОДА про зняття питання «Про програму з організації телерадіомовлення у південних районах Тернопільської області на 2012-2014 роки» та обговорили лист керівника ТОДТРК про відмову здійснення трансляції на каналі ТТБ у прямому ефірі сесій обласної ради у наступному році.

 

У сесійній залі запалав Віфлеємський вогонь

Сесія Тернопільської обласної ради до перерви обговорила 50 відсотків запланованих питань порядку денного