Як міліцейський генерал Бедриківський став кандидатом від влади (продовження)

Поділитися

Як міліцейський генерал Бедриківський став кандидатом від влади

Як міліцейський генерал Бедриківський став кандидатом від влади (продовження)

Наші люди довірливі, але часом починають сумніватися у походженні шаленої кількості грошей відомого міліційного мецената пана Бедриківського. Тому у серпневому номері кишенькового часопису “Наш прапор” №10, який роздає спраглий до депутатської зарплати кандидат, він дає “відверте” інтерв’ю на гострі запитання невідомій журналістці під псевдонімом Олена Сіра.

Виявляється, гроші в нього взялися з прибутків на фондовій біржі, де він останнім часом підпрацьовував. Це ж як просто  – був міліціонером, а тут раз! – і досвідчений біржовий маклер! Відтак, річну пенсію в сумі 240 тисяч гривень вклав у цінні папери і в період кризи за рік заробив аж 2 мільйони гривень. Фантастика… Може навчить і нас таким фокусам?

Проте й на вибори тратить значно більше, це й неозброєним оком видно. Визнає це й генерал, і зазначає, що решту додали друзі-бізнесмени. Цікаво, які ж друзі-бізнесмени могли бути у керівника управління по боротьбі з організованою злочинністю, що до нині йому вдячні і фінансують його?

Розуміючи, що виборча компанія може мати неочікувані повороти і дутого іміджу генерала-патріота не вистачить на всю компанію Бедриківський повинен підстрахуватися на випадок падіння рейтингу.

Головним козирем Партії Регіонів та її висування Бедриківського є абсолютна більшість членів окружної комісії. До 17 вересня було змінено майже весь склад комісії. 15 членів комісії з 18 підконтрольні Партії Регіонів. За кілька днів буде утворено дільничні виборчі комісії. Процес утворення дільничних комісій законодавчо не захищений від фальсифікацій, що було доведено при утворенні в Україні окружних комісій. Так з 225 окружних комісій в жодній нема представників партії “УДАР” та ВО Свобода. Натомість з 225 комісій у 223 комісіях отримали представництво залежна від регіоналів партія “Вперед, Україно”. Намір тотально контролюваи дільничні комісії, які мають “правильно” порахувати не тільки результат Партії Регіонів, але й Бедриківського свідчить той факт, що керівникам районних штабів дано доручення підібрати по кожній виборчій дільниці до тридцяти кандидатів на посаду членів комісії. Збір паспортів вже почався. Членами комісії мають стати або перевірені люди або працівники бюджетних установ, які під страхом звільнення з роботи будуть контрольованими. Для чого це робиться, думається усім зрозуміло…

Щоб відвести підозру в співпраці з Партією Регіонів штабом розроблено план інформаційних провокацій. Що-що, а у провокаціях убозівець Бедриківський спеціаліст. Можна часто почути розмови про “незалежних” соціологів, які на вулицях або в телефонному режимі пропонують взяти участь у соціологічному опитуванні, але чомусь у їх переліку кандидатом від Партії Регіонів вказано не Петренка чи Бедриківського, а іншого кандидата. За чистою випадковістю підігрує у цьому Бедриківському кандидат з російським паспортом Тарас Козак, який спеціалізується на інтернет-рекламі і через інтернет компроментує інших кандидатів, пропонуючи виборцям від імені інших кандидатів гроші за голоси на виборах.

Чималу підтримку компанії регіонала Бедриківського як не дивно надає церква. Масові грошові пожертви на церкву, розмір яких оцінюється сьогодні у суму близько 2 мільйонів доларів затьмарила більшості духовенства очі. Дійшло до смішного – о.Іван Сендзюк (м.Заліщики, УГКЦ) та о.Ігор Леськів (смт.Товсте, УГКЦ) на проборствах повісили величезні рекламні біг-борди із зображенням Бедриківського, о.Іван Яворський із Борщева (УПЦ КП) щонеділі на літургії присвячує 10 хвилин опису “житія прихожанина” Бедриківського, зі шпальт газет постійно хтось із священників розказує про численні грошові чесноти міліцейського пенсіонера. В деяких церквах вже існують розцінки: пожертва кандидата до 500 гривень – згадування імені жертводавця, за 1000 гривень кандидату у церкві хором співатимуть “Многая літа…” Невже про таку Українську церкву мріяли Йосип Сліпий, Андрій Шептицький та інші репресовані радянською владою священники.

У цій історії ще не поставлено остаточної крапки. Вибори тільки почалися…

 

Сергій Надал започатковує новий формат взаємин кандидатів у народні депутати і громади – декларацію публічних зобов’язань

У Гусятинському районі влада зірвала зустріч народного депутата Андрія Давиденка з виборцями