Сергій Тарашевський: інформація з перших уст про Тернопільську облраду

Поділитися

Редакція газети “Свобода” звернулася за коментарем до виконуючого обов’язки голови Сергія Тарашевського після невдалого обрання голови обласної ради. Протягом більш як трьох років роботи першим заступником голови обласної ради, він зарекомендував себе як абсолютно неконфліктна людина, з якою легко і просто спілкуватися та злагоджено працювати. До речі, Сергій Олександрович – корінний тернополянин, від діда-прадіда має любов до Тернополя та прагнення жити і працювати для рідного міста, й саме це є характерною рисою кожного патріота. Пропонуємо Вашій увазі бліц-інтерв‘ю з Сергієм Тарашевським.

– Чи планували Ви залишитися в.о голови, тобто іншими словами, чи боролись якимось чином проти Василя Хомінця?

– Ні, боротьби не було. Я навіть мав намір відкрито проголосувати за Василя, проте потім вирішив таки скористатися таємним голосуванням, оскільки саме таким способом обирають голову обласної ради. Вважаю правильним дотримуватися правил і законів навіть в найменших деталях.

– Зараз Ви  продовжуєте виконувати обов’язки голови облради. Чи влаштовує Вас оця приставка “в.о.” до посади. Й зрештою, чи хотіли б Ви бути головою?

– Як перший заступник я  виконував обов’язки голови ради під час відряджень чи відпусток Олексія Петровича. Ці обов’язки не є новими чи невідомими мені. Проте отримавши більше повноважень, впевнений що буду виконувати їх більш якісно.

Стосовно посади голови обласної ради, то я переконаний, що головою має стати людина, яка змогла б об’єднати обласну раду, відійти від політики і почати займатися господарськими питаннями. Це є життєво необхідно для нашої області. Зараз область без бюджету, депутатського рішення чекають маса питань. Життя в області не може зупинитися, тому що політики не можуть дійти порозуміння. Проте від цього все одно нікуди не дітися, тому кандидатуру голови має запропонувати фракція “Свободи”, як найбільша у нашій раді.

– Чи можете і чи будете робити зміни в кадровому питанні?

Ні, я вважаю, що зміни вже пройшли. Оскільки ми не маємо голови обласної ради зараз, то вже відбувається певна оптимізація у фінансовому забезпеченні обласної ради. Тут не тільки заробітна плата голови, а також транспортне питання, оскільки менше потрібно обслуговувати машин, менше бензину і т.д. До речі, я маю намір  додатково переглянути витрати і ще більш оптимізувати наш процес забезпечення.

– Зараз Ви можете поміняти кабінет, використовувати машину голови? Чи будете робити це?

– Ні, мій автомобіль є раціональніший у використанні, а машина голови дуже дорога в обслуговуванні. Витрачати по 30 літрів бензину на кожні 100 км при теперішніх цінах на пальне – надто дороге задоволення.

– Від господарки давайте перейдемо до політики. Зараз, після всіх судів, хочуть зняти червоно-чорний прапор, який висить на приміщенні обласної держадміністрації. Що Ви думаєте з цього приводу?

Прапор вивісили ще п’ятого липня на знак протесту проти ухвалення антиукраїнського «мовного» закону. Потім усі питання з контролюючими органами, судом та апеляцією вів я, усі документи підписані мною. От і виходить, що прапор вивісили за сприяння Олексія Кайди, а бережу його я. І буду берегти й надалі.

Арсенію Яценюку у Тернополі нічого “не світить”: партія “Фронт змін” здається в оренду разом з меблями

Банки перестали повертати депозити!!!