У проекті бюджету Тернопільщини медичну галузь забезпечено коштами лише на 75%

Поділитися

Відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань бюджету. На цьому засіданні були підбиті підсумки розгляду проекту бюджету постійними комісіями Тернопільської обласної ради. На засіданні були присутні представники головних управлінь держадміністрації, керівники комунальних установ, представники ЗМІ. Участь у комісії взяли свободівці Марія Чашка та Василь Хомінець.
Першочергово під час обговорення проекту бюджету на 2013 рік депутати обговорили стан медичної галузі в Тернопільській області. Оскільки цьогоріч в бюджеті закладено лише 32 млн. гривень на дану сферу, при тому, що минулого року ця сума складала 41 млн. гривень. Попри те, що куратором області є міністр охорони здоров’я, медицина тернопільщини забезпечена лише на 75%. Про безкоштовну медичну допомогу тут мова йти навіть не може. А отже, і надалі 99% населення будуть змушені лікуватись за власні кошти.
«Звичайно, є різні захворювання, і вони в свою чергу потребують різних ліків. Зрозуміло, що неможливо вирахувати точну суму, яка потрібна на кожного хворого, однак потрібно виділяти певну визначену суму коштів на одну людину, яка лягає у стаціонар, незалежно від типу захворювання. Нам необхідно звернутись до кабміну, щоб була закладена певна сума коштів, які б виділялися для кожної хворої людини в області. Медичну допомогу повинні отримати всі хто має у цьому потребу. Першочергово держава повинна звернути увагу на рівень і якість надання медичних послуг малозабезпеченим і соціально-незахищеним верствам населення»,- зазначила під час засідання бюджетної комісії голова фракції ВО «Свобода» в Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

Жваве обговорення викликало питання збільшення доплат до пенсії воїнам УПА, яких зараз у Тернопільській області залишилось лише 884 особи. Не залишили поза увагою також питання фінансування премії ім. Степана Будного, на яку Тернопільська ОДА попередньо не виділяла жодної копійки. Депутатський корпус віднайшов ресурси для того, щоб премія знайшла своїх нових лауреатів.

Розглянувши поданий проект бюджету від 24.12.2012 р. №01-5999/05-30, проект рішення Тернопільської обласної ради «Про обласний бюджет на 2013 рік» та додатки до нього, заслухавши та обговоривши інформацію головних розпорядників коштів обласного, постійна комісія Тернопільської обласної ради з питань бюджету вирішила: рекомендувати Тернопільській обласній раді розглянути на пленарному засіданні поданий Тернопільською обласною державною адміністрацією від 24.12.2012 р. №01-5999/05-30 проект рішення Тернопільської обласної ради «Про обласний бюджет на 2013 рік» та прийняти рішення з врахуванням змін і доповнень…».

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Стойко запропонував “кроту Табачнику” покинути Україну

У Чортківському районі прокуратура наїхала на фірму за воду на мільйон гривень!