Як у Тернополі аферист організував схему церковних розлучень

Поділитися
Андрій Дзюрдзевич

Схоже, церковні непорозуміння у Тернополі в Українській православній церкві Київського Патріархату мають продовження. Правда, церковний клір ставиться до цієї ситуації обережніше. Просто колишній помічник архієрея Іова придумав собі незаконний “бізнес”.

У сюжеті “Критичної точки” про фіктивні церковні розлучення прозвучало ім’я архиєпископа Іова, який вже давно таку посаду не займає, перейшовши дивним чином у “православне автокефалію нібито митропила Мефодія”. Останній відомий в церковних колах як розкольник українського православ’я,  який утворив контрольовану Адміністрацією Президента часів Леоніда Кучми Українську Автокефальну Православну Церкву (УАПЦ).

Зрозуміло й  те, що представники Української православної церкви Київського Патріархату так примітивно не підставили б свою організацію. Клір УПЦ КП тоді б просто не коментував цю ситуацію.

 Як стало відомо “ПРО ВСЕ” з достовірних джерел, особа, яка називалась в сюжеті Дмитром – багаторічний найближчий помічник колишнього владики Іова, який влітку цього року перейшов в УАПЦ, Андрій Дзюрдзевич.

” У нас і без махінацій людина може отримати зняття благословення з шлюбу на законних канонічних підставах,- повідомив “ПРО ВСЕ” один із священників УПЦ КП в Тернополі, який попросив не називати його імені. Невідомо, чи він це робить з відома вл. Іова чи він мав бланки з його підписом і печаткою. Це може сказати тільки вл. Іов“,- виважено каже священник.

Наразі “ПРО ВСЕ” оголошує розшук людей, які отримали розлучення від афериста. Церковники ж переконані – помічник колишнього владики Іова –  іподиякон Андрій Дзюрдзевич “заляже на дно”. Наразі ж скандальна група в соціальні мережі закрита.

Офіційна заява Тернопільської єпархії

Нещодавно ряд Тернопільських інтернет видань поширили інформацію, що в соціальній мережі Вконтакте з’явилась сторінка під назвою «Церковне розлучення УПЦ-КП» з пропозицією: «Надаю послуги сприяння та вирішення питань з приводу церковних розлучень у різних конфесіях».

В зв’язку з обуренням тернополян через появу даної сторінки в соціальній мережі Вконтакте та для попередження різного роду спекуляцій на цю тему прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату повідомляє:

Дана сторінка в соціальній мережі Вконтакте не має жодного відношення ні до Тернопільської єпархії, ні до УПЦ Київського Патріархату в цілому і носить виключно приватний характер.

Також застерігаємо вірних нашої церкви та користувачів соціальної мережі Вконтате від користування послугами фізичних осіб, які начебто надають допомогу в оформленні церковного розлучення.

Нагадуємо, що звернення щодо надання благословення на повторний шлюб можливі лише через канцелярію єпархіальних управлінь УПЦ Київського Патріархату.

Церква.info
за матеріалами Тернопільської єпархії

Українці та Інтернет: цікава статистика

Ми на шляху до “Відкритого неба”