Свободівці вимагають відновити прямі трансляції пленарних засідань сесії Тернопільської облради

Поділитися

29 жовтня 2013 року фракція ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді звернулася з відкритим листом до першого заступника голови Тернопільської обласної ради С. О. Тарашевського з приводу відновлення прямих телетрансляцій пленарних засідань сесії Тернопільської обласної ради на телеканалі «ТТБ» Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії.

«Інформаційна відкритість як один з найважливіших принципів діяльності органів місцевого самоврядування у Тернопільській області ґрунтується на конституційному праві територіальної громади на отримання інформації про діяльність органів та посадових осіб», – йдеться в листі.

«Громада області має право бути поінформованою про найважливіші питання суспільно-політичного життя краю, – наголосила голова фракції ВО «Свобода» в Тернопільській облраді Марія Чашка, – У 2010 році депутати Тернопільської обласної ради п’ятого ухвалили рішення про запровадження прямих телетрансляцій пленарних засідань сесії Тернопільської обласної ради на телеканалі «ТТБ» Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії. Але вже протягом тривалого часу воно не виконується».

Тому свободівці просять першого заступника голови Тернопільської обласної ради С. О. Тарашевського забезпечити виконання рішення Тернопільської обласної ради від 28 квітня 2010 року «Про пряму телетрансляцію пленарних засідань Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, обраної на позачергових виборах 15 березня 2009 року» та вжити інших можливих заходів для забезпечення відкритості та прозорості у діяльності Тернопільської обласної ради.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Росія під виглядом подарунків підсунула шпигунське обладнання світовим лідерам

У Тернополі фінішувала акція “Проконтролюй свій тиск”