Перші результати проведення природоохоронної операції «Первоцвіт-2012»: виявлено 7 випадків

Поділитися

На Тернопільщині триває природоохоронна операція «Первоцвіт-2012». Державна екологічна інспекція у Тернопільській області спільно з представниками  органів МВС при проведенні перевірок місць продажу ранньоквітучих видів рослин на території м. Тернопіль виявила 7 випадків незаконної торгівлі первоцвітами.

За результатами перевірок на порушників складено 2 протоколи за ст. 88-1, ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали перевірок направлено в суд.

В рамках проведення операції «Первоцвіт-2012» рейдові перевірки будуть здійснюватись регулярно. Тому Державна екологічна інспекція у Тернопільській області ще раз закликає громадян не зривати і не купувати ранньоквітучі весняні квіти, які занесені до Червоної книги України (шафран Гейфелів, підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, рябчик шафовий, черемша та інші).

Нагадуємо, що відповідно до ст. 88-1 КУпаП: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України – тягне за собою накладення штрафу від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 153 до 408 грн.). Відповідно до ст.90 КУпаП: знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення з природного середовища видів, які занесені до Червоної книги України – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого (від 340 до 510 грн.).

 

Перший заступник начальника ДЕІ у Тернопільській області – Рослий Ю.В.

 

Хворий на вигляд Віктор Медведчук “засів” не лише в неті і ютубі, але й піариться у тернопільських газетах

Система космічного моніторингу екологічної ситуації у Тернопільській області обійдеться Україні в 50 мільйонів гривень